Cum să-ți motivezi copiii să studieze

Data publicării:
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

Mulți părinți se luptă cu lipsa dorinței copiilor de a studia. Cum să motivăm copiii să studieze mai mult? Motivația de a studia nu este înnăscută. Poate fi cultivat, dar este nevoie de timp, răbdare și antrenament. 



De ce copilul meu nu vrea să învețe și ce pot face?

În primul rând, termenul de ”dorință de a studia este înșelător”. Studiul este o datorie; în timp, pasiunea și plăcerea de a învăța lucruri noi iau stăpânire. La început, însă, este necesar să se încadreze activitatea de studiu într-un mod sistematic.

În funcție de vârstă, părintele poate interveni într-un mod mai mult sau mai puțin semnificativ, dar este întotdeauna important să-i ofere sprijinul, să asculte și să facă tot posibilul pentru a spori aptitudinile și potențialul copilului său este nevoie de timpul persoanei, pentru că există multe aspecte care pot determina înclinația spre studiu, de la experiența școlară, până la înclinațiile individuale.

Astăzi, menținerea concentrării pe o perioadă prelungită este mai dificilă decât în ​​trecut iar copiii sunt înclinați să cerceteze gratificarea imediată: de aceea, a învăța să studieze necesită pregătire și obișnuință.

2. Fotografie... (pexels-august-de-richelieu-4260475_04071400.jpg)

Foto: Adre de Richelieu/Pexels

La copiii mai mici, lipsa dorinței de a se dedica studiului este fiziologică, este legată de vârstă. Ceea ce putem face este să începem să ne creăm obiceiuri , o rutină. De exemplu, să stabilim o oră de început pentru temele de după-amiază și să o menținem. Dacă copilul știe că există o regulă stabilită, îi este mai greu să spună nu Această structură constituie o bază care îi va fi utilă pe parcursul întregii studii, chiar și atunci când va crește.

Cum să-mi motivez copilul să studieze la gimnaziu?

În această grupă de vârstă putem continua cu metoda stabilită în primii ani de școală, cel puțin până când copilul devine autonom și independent.

De fapt, în timpul școlii gimnaziale, apar multe schimbări în creștere. Îl putem ajuta să se bucure mai bine de timpul pentru teme, împărțind munca în micro-obiective și stabilind pauze, de exemplu cinci minute de relaxare la fiecare jumătate de oră.

Astfel este posibil să obții gratificare de fiecare dată când ajungi la un prim pas. Să ne amintim, de asemenea, că acesta este momentul să-ți lași copiii să eșueze: este esențial ca aceștia să experimenteze această experiență și să înțeleagă cum să reacționeze în consecință.

Cum îmi motivez copilul să studieze la liceu?

Când copiii sunt mai mari, în liceu, nu le mai poți impune un orar: trebuie să se organizeze singuri. Ar fi deci important să ajungem la această etapă cu un fundal bun.

Ceea ce putem face în caz de dificultate este să-l ajutăm pe copil să înțeleagă dacă a făcut alegerea corectă în ceea ce privește domeniul de studiu.3. Fotografie... (pexels-rdne-stock-project-6936013_95903400.jpg)

Fotografie de la RDNE Stock project/ Pexels

Cum să le explici copiilor tăi de ce este important să studieze?

Este corect să vorbești cu copiii tăi despre importanța studiului, dar nu trebuie să insiști. Este nevoie de răbdare. Nu poți impune o metodă: poți oferi sugestii care au o bază tehnică solidă, dar lasă experimentarea pe seama În cele din urmă, tuturor le place să primească un compliment sau o notă bună la școală, tuturor ne place să învățăm lucruri noi: ceea ce lipsește uneori este conștientizarea că pentru a obține aceste rezultate este nevoie de organizare și de o serie de strategii concrete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel