Elevi campioni la concursul „Cu viața mea apăr viața”

Data publicării:
Elevi campioni la concursul „Cu viața mea apăr viața”
EXCLUSIV
Elevi campioni la concursul „Cu viața mea apăr viața”

Patru dintre elevii Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi, județul Botoșani, sunt campioni naționali la concursul „Cu viața mea apăr viața”.Este vorba despre Nikolas, Eduard-Gabriel, Marian-Ștefan, Denis-Narcis care, astăzi, au reușit să ducă județul Botoșani pe prima treaptă a podiumului la concursul „Cu viața mea apăr viața”.

Sub îndrumarea profesorului Radu Valentin Crețu, aceștia au câștigat etapa națională a competiției cu tematică de protecție civilă, la categoria gimnaziu.

Concursul s-a desfășurat în municipiul Deva, județul Hunedoara, în perioada 16 – 19 iunie.

Scopul competiției a fost cunoașterea și aprecierea factorilor de risc ce pot genera situații de urgență sau dezastre, a modului de acțiune în cazul iminenței producerii unei situații de urgență, precum și formarea spiritului de solidaritate și implicarea în acțiunile de prevenire și de intervenție în astfel de cazuri.

Sute de elevi adunați la start

La start s-au adunat 120 de elevi de gimnaziu și liceu din județele Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Buzău, Covasna, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Tulcea, Caraș-Severin, Iași, Brăila, Galați, Harghita, Arad, Sălaj, Hunedoara și București, câștigători ai etapelor interjudețene.

Concurenții au avut de susținut trei probe, respectiv una teoretică și două practice. La proba teoretică, elevii au completat un chestionar cu întrebări din domeniul protecției civile.

Probele practice au constat în transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanță de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Elevii de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi au reușit să se impună, însă, la toate cele trei probe, devenind campioni naționali, la categoria lor.

„Adresăm felicitări tuturor elevilor care au participat și instituțiilor de învățământ din care aceștia fac parte, dar și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al Județului Hunedoara și Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara pentru organizarea competiției”, a declarat Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Homepage

DC Media Group Audience
pixel