Mama o pune pe fiica ei de 7 ani să plătească chirie. Tu ce părere ai despre această metodă

Data publicării:
 Fotografie de la Karolina Grabowska/ Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska/ Pexels

O mamă a decis să-și învețe copiii valoarea banilor și cum să-i gestioneze pentru a învăța cum să suporte costul vieții în viitor. 



Felicia Farley este o mamă care a decis să-și învețe fetele valoarea banilor și cum să-i gestioneze pentru a învăța cum să suporte costul vieții în viitor.
Metoda ei nu se bazează pur și simplu pe a da bani de buzunar - de fapt, mulți părinți le dau copiilor pur și simplu o sumă săptămânală pe care apoi vor trebui să o gestioneze independent - ci constă în achitarea unui salariu pentru munca depusă și în plata chiriei și a facturilor. 

Felicia Farley, mama a două fetițe care locuiesc în Florida, a arătat în schimb că are idei foarte clare pe acest subiect, descriind metoda pe care ea însăși a adoptat-o cu primul născut (sistem pe care îl va folosi și cu cel de-al doilea de îndată ce va ajunge la vârsta surorii ei) printr-un videoclip intitulat „Parenting Hack”, încărcat pe profilul ei TikTok, @momofsassholess.


Videoclipul a stârnit o adevărată dezbatere în rândul părinților care sunt împărțiți între cei care contestă absolut acest sistem și cei care îl consideră genial.
 
Dar cum poate o mamă să învețe costul vieții fiicei sale de 7 ani?
 
Răspunsul se află în „contractul” stipulat între mamă și fiică:

”În fiecare săptămână, fiica mea are o listă de treburi. Dacă aceste treburi sunt finalizate în fiecare zi, el va primi 7 dolari la sfârșitul săptămânii.”

Nimic ciudat până acum, mulți părinți își plătesc de fapt copiii bani de buzunar în schimbul îndeplinirii unor treburi gospodărești în fiecare zi (a face patul, a-și face ordine în cameră etc.). Cu toate acestea, metoda mamei Felicia cere ca și fiica ei să contribuie la plata unora dintre cele mai importante cheltuieli casnice.

De fapt, odată ce își primește plata, fetița de 7 ani își folosește o parte din „salariu” pentru a plăti chiria și facturile, păstrând pentru ea un mic profit pe care îl poate economisi sau cheltui.

„Un dolar pentru mâncare, altul pentru apă, electricitate, internet și chirie. În total, este de 5 USD pentru toate cheltuielile. Mai are 2 dolari pe care îi poate cheltui sau îi poate păstra”, explică femeia.

Făcând acest lucru, fetița învață valoarea și gestionarea banilor, cum să-și câștige existența și cum să suporte costul vieții.

COSTUL VIEȚII: PRO SAU CONTRA ACESTEI METODE?

 
După cum am menționat anterior, videoclipul Feliciei Farley a stârnit discuții, dar nu numai pentru metodă, ci și lista treburilor casnice împărțite pe grupe de vârstă a fost contestată. De fapt, potrivit unor părinți, o fetiță de 7 ani este prea mică pentru a face curățenie în baie, la fel și un copil de 3 ani nu ar putea umple coșul de rufe (pentru a numi câteva exemple) .
 
Dacă fiica nu respectă acordurile? Ce se întâmplă dacă nu își îndeplinește „angajamentele” zilnice de muncă?
 
Felicia a explicat calmă că fiica ei cu siguranță nu va rămâne fără mâncare sau fără acoperiș sub care să locuiască, mai simplu salariul ei săptămânal, precum și banii pe care copilul îi plătește pentru plata chiriei și facturilor, vor fi depuși într-un cont de economii.

„Banii intră într-un cont de economii la care va avea acces când va împlini 18 ani. Așa că va ști că ea însăși a câștigat toți acești bani și va ști ce efort a trebuit să depună pentru a-i câștiga”.

Femeia își clarifică încă o dată intenția: nu este vorba de a primi bani pentru întreținerea fiicei sale, ci de a o învăța costul vieții și valoarea banilor.
 
Tu, ce părere ai despre această metodă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: bani copii educatie financiara




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel