4 sfaturi pentru a alege cele mai bune vitamine prenatale

Data publicării:

Dacă vrei să-i oferi bebelușului tău nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă, este esențial să-ți suplimentezi dieta zilnică.



Toate viitoarele mămici doresc să le ofere micuților lor îngrijirea necesară pentru a le asigura dezvoltarea și bunăstarea corectă. Și datorită suplimentelor multivitamine, pot fi furnizați nutrienți valoroși pentru o sarcină sănătoasă.

Pe lângă o dietă echilibrată și o activitate fizică moderată, experții recomandă femeilor însărcinate să consume suplimente pentru a asigura aportul necesar de vitamine și minerale în timpul sarcinii. Nutrienții precum acidul folic și fierul joacă un rol fundamental în dezvoltarea normală a fătului.

Vitaminele prenatale sunt de mare ajutor pentru bebeluși și mamele lor

Datorită progreselor medicale, a fost posibil să se demonstreze impactul pe care anumiți nutrienți îl au în timpul sarcinii. Și în ciuda faptului că cele mai multe dintre acestea pot fi obținute printr-o dietă bună, achiziția de vitamine prenatale este o idee grozavă pentru a proteja sănătatea și integritatea mamelor și a copiilor lor cât mai mult posibil.

Numeroase studii au arătat că suplimentarea continuă cu acid folic în timpul sarcinii ajută la prevenirea defectelor tubului neural. Ceva de mare importanță, întrucât are mari beneficii în dezvoltarea cognitivă a copiilor, asigurându-se că copiii mamelor tratate au scoruri mai bune decât semenii lor.

La rândul său, se știe că anemia este cea mai frecventă problemă în rândul femeilor însărcinate. O afecțiune care este legată în principal de deficiențe nutriționale și lipsă de fier. S-a demonstrat că suplimentarea zilnică cu fier crește rezervele de fier și ajută la prevenirea anemiei la viitoarele mame.

4 sfaturi pentru a alege cele mai bune vitamine prenatale

În prezent, online sau la cea mai apropiată farmacie, puteți găsi o mare varietate de vitamine prenatale, fiecare cu propriile beneficii și particularități. Totuși, dincolo de promisiunile comerciale, este necesar să ne uităm la câteva date specifice pentru a alege cea mai bună alternativă pentru sănătatea mamei și a bebelușului ei.

2. -imagine fara descriere- (pexels-polina-tankilevitch-3873169_79810000.jpg)

Foto: Polina Tankilevitch/ Pexels

ATENȚIE: Înainte de a lua orice supliment cel mai indicat este să consultați medicul care vă urmărește sarcina.  De exemplu, aportul excesiv de vitamina A în timpul sarcinii poate provoca neuro-leziuni la copii.

1. Căutați multivitamine de calitate

După cum am explicat mai înainte, s-a dovedit că suplimentarea cu acid folic și fier aduce beneficii mari în timpul sarcinii. Și în timp ce puteți găsi opțiuni simple care conțin aceste două minerale, aveți alternativa de a le suplimenta cu un compus multinutrient care conține și calciu, zinc, iod, vitamina D, vitamina C, vitamina A, vitamina E și vitaminele B.

2. Suplimentează-ți deficiențele nutriționale

Pe parcursul sarcinii este esențial ca mamele să urmeze recomandările nutriționale ale medicilor, astfel încât bebelușul lor să poată beneficia de toate vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru o creștere sănătoasă. Cu toate acestea, unii dintre acești compuși se găsesc în mare măsură în alimente pe care multe femei s-ar putea să nu le placă.

Un exemplu în acest sens sunt acizii grași Omega-3, o clasă de grăsimi polinesaturate care pot fi găsite în mod natural într-o mare varietate de pește și crustacee. Potrivit Fundației Spaniole pentru Inimă (FEC), consumul acestuia ajută la menținerea nivelului normal de colesterol și este esențial pentru întărirea neuronilor și a sănătății cerebrovasculare a copilului. Așadar, dacă nu vă plac fructele de mare, să optați pentru un supliment cu Omega-3 este o idee grozavă.

3. Analizați cu atenție ingredientele și dozele acestora

Cantitatea de vitamine și minerale de care are nevoie fiecare femeie însărcinată depinde de mai mulți factori cărora trebuie să le acordați atenție. De exemplu, persoanele care urmează o dietă vegană și vegetariană pot avea un risc mai mare de a avea o deficiență de vitamina B12; deoarece se găsește în carne și alte produse de origine animală.

Din cauza celor de mai sus, este crucial să consultați care sunt cantitățile zilnice recomandate de nutrienți pentru femeile însărcinate. 

3. -imagine fara descriere- (pexels-amina-filkins-5427305_85317700.jpg)

Foto: Amina Filkins/ Pexels

4. Alege suplimentele care ți se potrivește cel mai bine

La achiziționarea celor mai bune vitamine prenatale, este important să alegeți acele opțiuni care să răspundă cerințelor fiecărei mame și să aibă o prezentare care să faciliteze consumul acestora. Pentru că dacă alegi o pastilă mare, doar administrarea zilnică poate fi o provocare pentru unele femei, caz în care este indicat să optezi pentru suplimente masticabile sau lichide.

De aceea trebuie să cauți produsul care funcționează pentru fiecare gravidă în parte, deoarece de multe ori recomandarea unei prietene poate să nu fie cea mai potrivită pentru tine. Încercați să găsiți dozele potrivite într-un supliment care este plăcut de consumat, astfel încât să devină un obicei ușor de respectat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel