Aceasta este ziua săptămânii în care copiii sunt cei mai agitați, potrivit unui studiu

Data publicării:
Aceasta este ziua săptămânii în care copiii sunt cei mai agitați, potrivit unui studiu / FOTO: freepik.com @EyeEm
Aceasta este ziua săptămânii în care copiii sunt cei mai agitați, potrivit unui studiu / FOTO: freepik.com @EyeEm

Un studiu american recent a arătat că există o zi specială în care copiii sunt deosebit de agitați și greu de gestionat. 



Imaginați-vă o zi în care copilul aleargă peste tot, se frământă, țipă și are probleme să stea nemișcat pentru doar 5 minute - bun venit în lumea copiilor!

Dar, când agitația pare să nu se oprească deloc pe parcursul zilei, părinții se pot simți copleșiți.

Conform cercetărilor efectuate de Universitatea din Pennsylvania și cea din Texas și publicate în revista Child Development, această zi specială a săptămânii poate fi cu adevărat provocatoare pentru părinți.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au observat comportamentul a aproximativ 60 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, folosind un instrument numit accelerometru, care măsoară precis mișcările și comportamentul copiilor.

„Când un copil întâmpină dificultăți în a-și menține atenția, poate afecta procesul de învățare”

SURSA FOTO: freepik.com @belyaevaoksana

Observația este clară: pe măsură ce zilele trec, nivelul de agitație al copiilor crește.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că cercetătorii au constatat că vineri este ziua în care copiii întâmpină cele mai mari dificultăți în a se comporta bine și a fi atenți.

În comunicatul de presă al studiului, Andrew Koepp, cercetător postdoctoral în psihologie la Universitatea din Pennsylvania și autorul principal al studiului, subliniază că: „când un copil întâmpină dificultăți în a-și menține atenția sau în a rămâne liniștit, aceasta poate afecta procesul de învățare și poate perturba atmosfera clasei. Studiile au arătat în mod constant că dificultățile în controlul atenției și comportamentului în copilărie pot prezice mai multe probleme în viitor, precum nivelul scăzut de educație și dificultăți financiare.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel