Au început înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul 2024-2025! Specialiștii recomandă părinților să evite viza de flotant

Data publicării:
Au început înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul 2024-2025! Specialiștii recomandă părinților să evite viza de flotant / FOTO: freepik.com @whitebearstudio
Au început înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul 2024-2025! Specialiștii recomandă părinților să evite viza de flotant / FOTO: freepik.com @whitebearstudio

În conformitate cu programul stabilit de ministrul Educației, Ligia Deca, perioada de depunere a cererilor de înscriere în învățământul primar va fi între 11 aprilie și 14 mai, în prima etapă.



Între 14 și 17 mai, se vor procesa cererile-tip de înscriere și se va realiza repartizarea copiilor la școlile de circumscripție.

Între 20 și 27 mai, cererile-tip prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere, vor fi procesate.

Pe 28 mai, copiii ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri, vor fi repartizați la școala de circumscripție, în cazul în care au exprimat această opțiune.

Lista cu candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere va fi afișată în data de 29 mai.

Înscrierile în cea de a doua etapă vor avea loc între 31 mai și 7 iunie.

Specialiști: Evitați viza de flotant!

Specialiștii recomandă părinților să evite viza de flotant și să aleagă o școală care este în apropierea casei.

Este important de precizat că copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august sunt eligibili pentru a fi înscriși în învățământul primar. Totuși, pentru copiii care nu au împlinit această vârstă până în luna septembrie, este necesară obținerea unei recomandări de la grădiniță pentru a fi înscriși. 

Peste 210.000 de copii care au între 6 și 7 ani vor începe, în toamnă, clasa pregătitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel