Ce se întâmplă dacă folosești gel și fixativ pe părul copiilor

Data publicării:
Fotografie de la Rene Asmussen: Pexels
Fotografie de la Rene Asmussen: Pexels

Gel și fixativ pe părul copiilor: recomandate sau nerecomandate? Cum să creezi coafuri sigure?

 



Când copiii noștri cer o anumită coafură, întrebarea este dacă să îi răsfeți sau nu. Dacă este vorba de coafuri simple, cum ar fi împletituri, cozi de cal, codițe, nu există probleme. Dilemele, însă, încep să ne asalteze dacă aceste coafuri necesită utilizarea gelului și fixativului pe părul copiilor. Sunt recomandate sau nu produsele de styling la o vârstă fragedă?

Trebuie să acordăm întotdeauna cea mai mare atenție nu doar detergenților pe care îi folosim pentru corpul și părul copiilor noștri, ci și altor produse pe care le aplicăm.


Ce se întâmplă dacă folosești gel și fixativ pe părul copiilor


Utilizarea sporadică a produselor de styling pe părul copiilor, cum ar fi fixativ și gel, nu este periculoasă. În cazul ceremoniilor în care sunt protagoniști sau invitați, evenimente importante în care vor să-și etaleze stilul idolilor, pentru recitaluri de gimnastică sau dans sau cu alte ocazii, coafarea cu aceste produse nu este dăunătoare. Atâta timp cât folosești numai produse certificate și sigure, care conțin ingrediente naturale pe cât posibil.


Folosirea zilnică a gelului și fixativului poate slăbi părul copiilor

Daunele pot apărea prin utilizarea fixativului și a gelului prea des, chiar și zilnic (și același lucru este valabil și pentru adulți). De fapt, există riscul de a slăbi părul, de a-l îngreuna și de a irita scalpul. Adesea, pentru a elimina aceste produse, se folosește șamponarea prea frecventă, ceea ce nu este întotdeauna recomandat. Dacă sunt folosite cu moderație, gelul și fixativul nu sunt periculoase. Important este ca acestea să nu devină un obicei zilnic și constant și că se folosesc produse specifice, naturale și sigure.

Citește și: Când ar trebui să tăiați părul bebelușului pentru prima dată?

Ce să folosiți în loc de fixativ sau gel pentru a vă fixa părul

Dacă am vrut să folosim alternative la gelurile clasice sau la fixativ tradițional, mai există ceva capabil să ne repare coafura sau pe cea a copiilor noștri? Sunt cei care preferă să folosească doar spumă de păr, care însă nu garantează un efect ca cel dat de alți fixativi.

Există și rețete pentru fixativ natural DIY: Stoarcem o lămâie și ținem coaja deoparte. Într-o cratiță, puneți puțină apă distilată, puțin zahăr sau miere (o linguriță) și suc de lămâie. Când zahărul s-a dizolvat, adăugăm o picătură de ulei esențial din parfumul pe care îl preferăm. Se lasă să fiarbă la foc mic pentru un minut. Se toarnă amestecul într-un bol după care se adaugă coaja de lămâie. Ulterior se pune la răcit la frigider. Pune apoi soluția obținută într-un recipient cu pulverizator și umezește părul cu acest amestec. După ce ai făcut acest lucru, usucă părul cu ajutorul uscătorului și realizează coafura pe care ți-o dorești.

 Vezi și: Preadolescenți, transpirație și deodorante: Da sau nu?


Cum să ai grijă de părul copiilor

Părul copiilor este delicat și ar trebui să fim atenți la fiecare produs pe care îl folosim nu numai pentru curățarea lui, ci și pentru coafarea lui. În primul rând, trebuie să știi că trebuie să folosești întotdeauna produse specifice pentru scalpul copiilor: sunt șampoane delicate, care nu irită pielea și care spală perfect părul copiilor. De asemenea, ar fi recomandat să evitatați spălatul părului copiilor prea des. Nu există un interval de timp recunoscut universal: o dată la trei zile ar putea fi suficient dacă nu fac sport sau dacă nu merg des în parc sau nu se joacă în natură sau dacă nu locuiesc într-o zonă prea poluată.

Folosim perii cu peri moi pe părul copiilor

Pentru a avea grijă de părul copiilor, nu uitați să nu folosiți plăci de îndreptat sau ondulat (cu excepția cazului sporadic) și să folosiți uscătoare de păr care nu sunt prea fierbinți. Vara, le uscăm părul cu un prosop. 

Citește și: 

„Nu vreau să mă tuund!”: Cum să îți convingi copilul să meargă la frizer

De multe ori se întâmplă ca cei mici, cu vârsta în jur de 2-5 ani, să fie reticenți să li se atingă părul, fie că ești tu sau, și mai rău, un străin. Specialiștii spun că aceasta este faza în care copilul devine conștient de propriul corp iar gândul de a pierde ceva ce îi aparține îl poate pune în criză.

Prin urmare, să încercăm să nu luăm cu ușurință această atitudine, ca orice capriciu, dar să-l asigurăm că îl înțelegem foarte bine și că, în curând, îi va crește părul... și mai frumos și mai puternic...

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: coafura copii fixativ gel de par par





DC Media Group Audience
pixel