Cele nouă tipuri de părinți din grupul de WhatsApp de la școală: „Mama” mamelor, relațiile publice sau informatorii. Te identifici cu vreunul?

Data publicării:
Cele nouă tipuri de părinți din grupul de WhatsApp de la școală „Mama” mamelor, relațiile publice sau informatorii. Te identifici cu vreunul. FOTO: freepik.com @thanyakij-12
Cele nouă tipuri de părinți din grupul de WhatsApp de la școală „Mama” mamelor, relațiile publice sau informatorii. Te identifici cu vreunul. FOTO: freepik.com @thanyakij-12

Cu revenirea la școală, asistăm și la reactivarea unui instrument de comunicare esențial: grupurile WhatsApp școlare. Aceste grupuri au un scop clar, acela de a facilita organizarea și comunicarea între părinți și profesori. Cu toate acestea, este greu de negat că atmosfera dintr-un astfel de grup poate deveni extrem de interesantă, dată fiind diversitatea de persoane care se adună acolo.



Într-un mediu în care părinți, profesori și chiar elevi se reunesc virtual pentru a discuta aspecte legate de școală, interacțiunile pot varia de la cele constructive și sprijinitoare la cele tensionate și chiar amuzante. În mod inevitabil, există diverse personalități care converg în acest spațiu virtual al comunicării școlare.

Unii părinți se implică activ și sunt foarte deschiși în a oferi ajutor și sfaturi, contribuind la un mediu de colaborare și susținere. Pe de altă parte, pot apărea și părinți mai rezervați, care preferă să urmărească mai deoparte discuțiile și să intervină doar atunci când este absolut necesar.

Profesorii, de asemenea, joacă un rol important în aceste grupuri, oferind informații importante și răspunzând la întrebările părinților. Cu toate acestea, pot exista și situații în care profesorii se simt copleșiți de volumul mare de mesaje sau de solicitările constante.

Într-o notă de umor, împărtășim cu voi cele nouă tipuri de mame și tați pe care îi puteți găsi în grupul WhatsApp al școlii. Te identifici cu vreunul?

Citește și Ce spune tipul tău de eneagramă despre stilul tău parental? Află în ce tipologie te încadrezi și cum îți influențează rolul de mamă sau de tată

Informatorii

Ei sunt cei care și-au propus să se ocupe de a oferi tot ceea ce alți părinți ar trebui să știe: informează pe toată lumea despre orice, sunt mereu la curent cu ultimele noutăți, știu pe de rost temele care trebuie făcute și tot ce trebuie adus.

Organizatorii

Le place să ia lucrurile în propriile mâini datorită mentalității lor de lider. Aceștia tind să fie implicați în toate activitățile școlare și extrașcolare, precum și în organizarea școlii. Ei propun activități și evenimente pe care să le facă copiilor, se ocupă de toată logistica și uneori încurajează – sau conving – alți părinți să participe.

Relațiile publice

Ei știu cine este fiecare profesor și din prima zi învață numele fiecăruia dintre colegii de clasă ai copilului lor (și bineînțeles, părinții lor și uneori chiar și frații lor). Sunt ușor de identificat pentru că salută mereu pe toată lumea la școală și sunt primii care știu totul.

Cei care nu știu nimic

Ei sunt cei care se află la extrema opusă celor care sunt informați: nu știu nimic, întreabă mereu de teme sau ce trebuie să aducă copiii. Ei confundă frecvent un coleg cu altul.

Fantomele

Ei sunt cei care nu participă și nu scriu niciodată în grup - deși cu siguranță citesc toate mesajele. Ei tind să-l vadă mai mult ca pe o tablă sau un mijloc de diseminare pentru a afla ce este necesar, dar rar îi vei vedea activi în grupul WhatsApp.

Vezi și Paparazzi, actor, vârtej? Tipuri de părinți în prima zi de școală. Care sunteți?

Moderatorii

Asemenea organizatorilor, ei sunt cei care se ocupă de a pune ordine atunci când conversația în grup este foarte activă sau când există o oarecare aprindere între ceilalți participanți, redirecționând conversația către ceea ce contează și potolind eventualele tensiuni.

Plângăreții

Și din moment ce întotdeauna există cineva care nu este niciodată mulțumit de ceva, grupul WhatsApp nu poate fi fără plângeri. Li se pare totul rău și critică frecvent tot ce pot: că organizarea școlară este un dezastru, că micuțul lor nu primește atenția pe care și-ar dori-o etc. Ei tind să pună la îndoială totul, dar rareori oferă o soluție sau o alternativă.

Cei relaxați

Ei participă cu greu și tind să aibă o atitudine foarte relaxată față de viață în general. Ei citesc mesajele de grup, dar nici nu le iau foarte în serios. Uneori trimit meme care i-au făcut să râdă sau vorbesc despre lucruri care nu au nicio legătură cu subiectul.

„Mama” mamelor

În fine, în toate grupurile există întotdeauna o mamă care este mereu la curent cu restul (și spun „mamă” pentru că de obicei are o atitudine foarte maternă). Ea este cea care întreabă mereu în grup dacă cineva are nevoie de ajutor cu ceva și se ocupă să-i susțină pe alții dacă este necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel