”Copilul vrea să fie ținut în brațe mereu, ce să fac?”. Necesitate, răsfăț sau lipsă de educație. Iată câteva sfaturi utile

Data publicării:
Fotografie de la Laura Garcia/ Pexels
Fotografie de la Laura Garcia/ Pexels

Dorința unui copil de a fi ținut în brațe este foarte comună și poate avea multiple motive, în funcție de vârsta și necesitățile copilului. Iată câteva sfaturi care v-ar putea ajuta să gestionați această situație.



Copiii mici dau de înțeles foarte clar când vor să fie ridicați, dar și când nu vor să fie lăsați jos. Le place să fie ținuți în brațe: văd mult mai multe lucruri, sunt aproape de mama lor, îi simt căldura și experimentează din nou senzația de a fi învăluit pe care au experimentat-o ​​în burtă în timpul gestației. Dar ce să faci dacă copilul dorește mereu să fie ținut în brațe?

Dacă din instinct și dragoste o mamă și-ar ține mereu copilul în brațe, de cele mai multe ori gândul de a greși ceva este cel care o împinge să-l lase jos sau să nu-l ia deloc. Este dificil să alegi dacă să-i răsfăți dorința copilului tău de a fi mereu în brațe sau să-i asculți pe cei care critică că este doar un moft și că poate deveni un obicei needucativ cu timpul. Între plânsetele nou-născutului și sentimentele de vinovăție ale mamei, cum poți găsi soluția?

Frustrarea unui copil care plânge pentru că nu este luat în brațe poate fi destul de stresantă, mai ales pentru o proaspătă mămică care suferă de oboseala nopților nedormite petrecute alăptând.

A ține bebelușul în brațe ca să nu-l auzi plângând este o soluție care îți oferă acea pauză de a respira, dar apoi există întotdeauna îndoiala că acesta nu este comportamentul potrivit de predat.

Cum să-ți obișnuiești copilul să nu fie în brațeÎnvață să interpretezi plânsul

Trebuie amintit că micuțul folosește plânsul doar ca mijloc de a-și comunica disconfortul. Este adevărat că el folosește și plânsul pentru multe situații diferite, dar este totuși singura modalitate pe care o are la dispoziție de a spune ce nu-i place, ce îl întristează și ce îl face să se simtă rău. Ignorarea plânsului unui nou-născut crezând că este întotdeauna o chestiune de furie este o alegere riscantă, care poate duce la subestimarea simptomelor de disconfort real.

În multe alte culturi decât a noastră, copiii cresc în contact strâns cu mamele lor, purtați pe spate sau înfășați. S-au scris multe despre beneficiile „purtării”. Dacă bebelușul are nevoie de contact fizic constant, soluția poate fi să folosești o bandă în care să se simtă în continuare ca în burtă și mama va avea mâinile libere pentru activitățile ei.

Ai răbdare

Copiii foarte mici simt starea de spirit a îngrijitorului lor și reacționează în consecință. Este mai bine să obții ajutor, cerând colaborarea unei bunici sau a unei bone, pentru ca senzația de frustrare și oboseală provocată de plânsul bebelușului să nu conducă la o stare de disconfort excesiv la mamă.

Așteptați momentul potrivit pentru a-l lăsa în pace

Când copiii încep să fie interesați de obiecte, culori, de mâinile lor mici sau corpul lor, ei vor aprecia să fie pe un covor moale pentru a se dedica explorărilor lor. Trucul este să știi să recunoști momentul în care copilul este intrigat de ceva care să-l mute de la ținutul în brațe, pe covor.

Validați sentimentele copilului

Este important să validați sentimentele copilului și să le oferiți siguranța și confortul de care au nevoie. Copiii mici pot simți anxietate sau neliniște și a fi ținuți în brațe le poate oferi confort și siguranță.

Creați o rutină de comfort

Încercați să creați o rutină care să includă momente de comfort și apropiere fizică cu copilul, cum ar fi cititul unei povești înainte de culcare sau cântatul împreună. Aceste momente pot ajuta copilul să se simtă mai în siguranță și să își regleze dorința de a fi ținut în brațe.

Observați semnalele copilului

Încercați să observați semnalele copilului și să înțelegeți când are nevoie de mai multă atenție sau apropiere fizică. Poate exista momente în care dorința de a fi ținut în brațe este mai intensă, cum ar fi atunci când sunt obosiți sau au avut o zi agitată.

Încurajați independența

Pe măsură ce copilul crește, este important să îl încurajați să devină mai independent. Puteți face acest lucru prin oferirea de oportunități pentru explorare și învățare într-un mod sigur și supervizat.

Comunicare deschisă

Dacă copilul dorește să fie ținut în brațe dintr-un motiv specific, încurajați-l să vă spună ce simte sau de ce are nevoie. Comunicarea deschisă vă poate ajuta să înțelegeți mai bine nevoile și dorințele copilului.

Este important să rețineți că fiecare copil este unic, iar nevoile lor pot varia. Dacă sunteți îngrijorat de dorința persistentă a copilului de a fi ținut în brațe sau de alte comportamente, puteți consulta un specialist în dezvoltarea copilului sau un pediatru pentru sfaturi și sprijin suplimentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: copil crestere dezvoltare tinut in brate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel