Dacă le spui copiilor tăi aceste trei fraze în fiecare zi, ei vor deveni adulți inteligenți din punct de vedere emoțional

Data publicării:
Dacă le spui copiilor tăi aceste trei fraze în fiecare zi, ei vor deveni adulți inteligenți din punct de vedere emoțional / FOTO: freepik.com@prostooleh
Dacă le spui copiilor tăi aceste trei fraze în fiecare zi, ei vor deveni adulți inteligenți din punct de vedere emoțional / FOTO: freepik.com@prostooleh

Dezvoltarea inteligentei emoționale a copilului înseamnă autocunoaștere, empatie, conștiință socială, gestionarea eficientă a propriilor sentimente, autoconștientizare, automotivare sau construirea unor relații de succes cu toți cei din jur.



Educarea inteligenței emoționale a copiilor noștri nu este importantă doar pentru că îi ajută să își gestioneze și să își înțeleagă mai bine propriile emoții, ci este, de asemenea, un lucru care le poate influența foarte mult relațiile sociale pe termen scurt și lung.

În acest sens, există o mare varietate de instrumente, tehnici și metode pe care le putem folosi ca resurse eficiente pentru a-i ajuta să își dezvolte inteligența emoțională, de la controlul emoțiilor până la exprimarea și comunicarea adecvată cu ceilalți.

Potrivit lui Jenny Woo, cercetător în domeniul inteligenței emoționale și educatoare formată la Harvard, ceea ce le spunem copiilor noștri în fiecare zi este, de asemenea, esențial. De aceea, ea împărtășește trei fraze pe care recomandă să le spună zilnic, astfel încât aceștia să devină persoane cu o inteligență emoțională deosebită.

1) Cum descrii acest sentiment?

Nu este întotdeauna ușor pentru copii să descrie sau să explice ceea ce simt și este normal ca ei să aibă dificultăți sau confuzie atunci când își definesc emoțiile. De exemplu, copilul nostru ne poate spune că se simte trist, când în realitate se simte singur, neînțeles sau frustrat de ceva anume.

Woo, pe lângă faptul că ne reamintește să nu categorisim emoțiile ca fiind "bune" sau "rele", ne împărtășește câteva sfaturi cu privire la situațiile în care putem folosi această frază pentru a o integra în mod natural în conversațiile noastre zilnice: În timp ce ascultați sau cântați un cântec, descrieți sentimentele pe care le evocă cântecul.
Atunci când urmăriți împreună un program TV, vorbiți despre posibilele emoții pe care le-ar putea simți personajele și despre cum v-ați simți dacă v-ați afla în aceeași situație.
Spre sfârșitul zilei, purtați o conversație despre emoțiile pe care le-ați trăit în acea zi.

2) "Nu sunt în cea mai bună formă astăzi, dar e în regulă”

Una dintre cele mai bune modalități de a-i învăța pe copiii noștri despre emoții este prin propriul exemplu. În calitate de părinți, uneori credem că ar trebui să ne prezentăm mereu cu o față veselă și o atitudine optimistă, dar zilele noastre proaste sau grele îi pot învăța și pe ei (și le pot întări pe ale noastre).

3) „Emoțiile tale sunt reale și valide"

Validarea sentimentelor noastre este una dintre cele mai importante părți ale unei bune inteligențe emoționale. Să știm să identificăm și să validăm ceea ce simțim nu numai că ne ajută să ne autoreglementăm, dar este, de asemenea, o modalitate de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine și de a analiza ce ne-a făcut să ne simțim astfel.

Citește și „Copiii care spun ACEASTĂ frază demonstrează mai multă inteligență emoțională decât ceilalți”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel