Guvernul introduce scutirea de la contribuţia la concediu medical pentru mame cu copii bolnavi, pacienţi oncologici și gravide

Data publicării:
Guvernul introduce scutirea de la contribuţia la concediu medical pentru mame cu copii bolnavi, pacienţi oncologici și gravide / FOTO: freepik.com@drobotdean
Guvernul introduce scutirea de la contribuţia la concediu medical pentru mame cu copii bolnavi, pacienţi oncologici și gravide / FOTO: freepik.com@drobotdean

Pacienţii cu afecţiuni oncologice, mamele cu copii bolnavi și femeile însărcinate vor fi scutiţi de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical.Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care vor fi scutiţi de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical pacienţii cu afecţiuni oncologice, mamele cu copii bolnavi, gravidele, a informat, joi, premierul Marcel Ciolacu, la începutul reuniunii săptămânale a Cabinetului.

"Începem prin a rezolva, cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi prin ordonanţă de urgenţă scutirea de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, al gravidelor, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi al cazurilor de urgenţă. Dacă este nevoie chemăm toată conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern, pentru că acest act trebuie aprobat astăzi", a declarat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Prin acelaşi proiect, va fi propus un ajutor de 2.000 de lei, acordat o sigură dată, pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, în cazul mamelor defavorizate, cu venituri mici, sau aflate în situaţii critice de viaţă.
Decizia vine în contextul în care România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenţie este extrem de necesară. „Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singură dată, pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro din fonduri europene", a menţionat prim-ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel