Iată motivele pentru care copiii japonezi sunt mai ascultători decât cei occidentali

Data publicării:
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels

Japonia este una dintre cele mai sigure țări din lume. Numărul infracțiunilor comise în fiecare an este foarte scăzut. Pe scurt, cetățenii japonezi sunt foarte loiali regulilor și îndatoririlor.



În mod similar, copiii japonezi sunt foarte ascultători de părinții lor iar asta depinde doar de CULTURĂ. Este o problemă culturală. Cultura japoneză este diferită de cultura occidentală, la fel și educația copiilor. Nu întâmplător comportamentul adulților este în general respectuos și pozitiv din punct de vedere social și, ca și cel al copiilor, se caracterizează prin ascultare față de părinți.

Educația excepțională a copiilor japonezi derivă din relația pe care o au în general cu mama lor: o legătură foarte intimă care se întărește pe măsură ce cresc. Deloc surprinzător, mama este cea care își îndreaptă copiii spre sport, distracții și hobby-uri pe care le vor cultiva împreună.

Secrete japoneze

Mamele au o mare putere și exercită o influență puternică asupra copiilor lor, alegând haine și jucării, ceea ce mănâncă și ce se uită la televizor. Nu prea este de lucru pentru babysitter în Japonia.

Părinții din Japonia stabilesc în mod rigid responsabilitățile copiilor lor încă din copilărie și le încredințează sarcini precum așezarea mesei, curățarea mesei, spălarea și îmbrăcarea, menținerea în ordine a camerei. Prin urmare, încă de la început, copiii dezvoltă un incredibil simț al responsabilității și al respectului. Crescând, ei părăsesc nucleul familial și își construiesc propriul model de comportament pe baza lecțiilor învățate în familie. În Japonia regulile sunt foarte stricte, dar pedepsele sunt rareori adoptate: o metodă educațională foarte diferită de cultura noastră occidentală.

Un alt aspect foarte important al culturii japoneze este cel al armoniei. Pentru a trăi în armonie este necesar să-i cunoaștem și să-i înțelegem pe ceilalți, să înțelegem că fiecare acțiune pe care o întreprindem le influențează pe cele ale altora și sentimentele lor. Cu alte cuvinte, învață să ai empatie. Prin acest model de comportament, copiii și tinerii învață valoarea cooperării, mai ales în cadrul grupurilor sportive, școlare sau culturale din care aparțin, pentru a-și atinge în sfârșit obiectivele comune.

Scoala și educația în Japonia. Totul la superlativ

1. În primul rând înveți să te comporți, abia apoi înmagazinezi cunoștințe

Elevii japonezi nu dau teste sau examene înainte de vârsta de zece ani, ci sunt doar verificați din când în când. Principiul este că, în primii trei ani de școală, cunoștințele școlare nu contează.

Lucrul cel mai important este educația în sensul ei adevărat: copiii sunt învățați să îi respecte pe ceilalți, să respecte animalele, să fie generoși, să învețe compasiunea, autocontrolul și să protejeze mediul înconjurător.

2 Anul școlar începe la 1 aprilie

Pe când, în majoritatea țărilor, copiii se apropie de vacanța de vară, pentru elevii din Japonia anul școlar abia începe. Școala începe cu unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale anului – înflorirea cireșilor („sakura”).

Anul școlar este împărțit în trei trimestre: de la 1 aprilie până la 20 iulie, din 1 septembrie până în 26 decembrie și din 7 ianuarie până pe 25 martie.

Japonezii au vacanță șase săptămâni în timpul verii și două săptămâni iarna și primăvara.

3. Nu există personal de curățenie în școlile japoneze, elevii înșiși fac curat

Elevii curăță sălile de clasă, holurile, chiar și toaletele. Astfel, de la o vârstă fragedă, învață să lucreze în echipă și să se ajute reciproc.

Mai mult decât atât, după cât efort depun la curățenie și pentru îngrijirea locului, este puțin probabil să mai fie dispuși să le murdărească.

Acest lucru îi învață să respecte munca (proprie și a altuia) și, de asemenea, să respecte locul în care trăiesc.

4. Toți elevii trebuie să poarte uniforme

Începând din clasa a VII-a, toți elevii sunt obligați să poarte uniformă. Multe școli au propriul lor cod vestimentar, dar, de regulă, băieții poartă haine în stil sobru, militar, iar fetele, sacou, cămașă și fustă.

Această regulă are rolul de a disciplina elevii, știindu-se că simplul act de a purta o uniformă creează o atmosferă mai serioasă. Uniforma, de asemenea, le creează copiilor sentimentul de apartenență la un grup.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden
Tagurile articolului: copii educatoie japonia





pixel