Maternitatea: Poate un pendul să prezică sexul unui copil nenăscut?

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels

Astăzi, pentru a afla sexul copilului înainte de a se naște, o simplă ecografie este aproape întotdeauna suficientă. În cazurile în care sunt necesare teste mai aprofundate (cum ar fi o amniocenteză sau o prelevare de vilozități coriale) este chiar posibil să se afle dacă bebelușul va fi bărbat sau femeie prin analiza directă a ADN-ului său.



Toate aceste teste necesită un timp specific, așa că este nevoie de puțină răbdare. De multe ori, însă, suntem nerăbdători să avem un răspuns pentru a începe să ne pregătim pentru sosirea noului membru al familiei sau să știm care este probabilitatea ca copilul să moștenească o problemă de sănătate care poate afecta în mod specific bărbații sau femeile.

În consecință, înainte de a putea descoperi sexul copilului cu analize de încredere, se întâmplă să ne bazăm pe metode tradiționale care, însă, sunt foarte puțin de încredere.

Testul pendului poate prezice sexul bebelușului?

Unul dintre cele mai bizare mituri spune că este posibil să se prezică sexul bebelușului înainte de naștere cu testul pendulului, adică făcând verigheta să atârne pe burta mame. Potrivit susținătorilor acestei metode, un inel care începe să se miște descriind cercuri în aer ar indica faptul că copilul nenăscut este o fată; dacă în schimb ar începe să se balanseze înainte și înapoi, inelul ar indica că un băiat crește în burta viitoarei mame. În mod clar, acestea sunt tehnici fără nicio bază științifică.

Conform unei practici tipice tradiției populare, din mișcările unui pendul (inel) de aur, lăsat să leagăne deasupra burrții unei femei însărcinate, s-ar putea înțelege dacă copilul va fi bărbat sau femeie.

Dorind să căutăm o posibilă interpretare a acestei credințe ne-am putea referi, de exemplu, la electromagnetism, deoarece organismul nostru este sensibil la câmpurile electromagnetice.

2. Fotografie... (pexels-mlkbnl-9830759_19604100.jpg)

Fotografie de la Melike  Benli/ Pexels

Tehnica rezonanței magnetice nucleare, folosită pentru identificarea tumorilor sau pentru studiul activității creierului, se bazează tocmai pe acest principiu: câmpul magnetic forțează atomii din regiunea analizată să se „rotească” spre o anumită direcție. Când câmpul magnetic este oprit, totul revine la cum era înainte.

Corpul uman, însă, nu are proprietăți magnetice capabile să facă mișcarea unui obiect: mișcarea pendulului nu poate fi atribuită nici abdomenului, nici câmpului magnetic generat de făt, nici celui al mâinii care ține pendulul în sine.

În schimb, este probabil să depindă de vibrațiile mecanice, adică de mișcări involuntare ale mâinii: un fenomen folosit uneori pentru a surprinde publicul în spectacolele „de magie”. De fapt, dacă încerci să atârni pendulul de un punct fix, mișcarea se oprește.

Credințe populare în timpul sarcinii

O altă legendă populară spune că poate fi înțeles din forma abdomenului: dacă este ascuțită sau joasă, copilul nenăscut ar fi băiat, în timp ce dacă este mai sus sau mai distribuită în partea centrală a abdomenului ar fi o fată.

În realitate, forma burticii este determinată de tonusul mușchilor abdominali ai mamei, de câtă greutate a luat după concepție, de forma corpului ei și de poziția bebelușului.

Există totuși cei care încearcă să o înțeleagă pe baza poftelor: se spune că femeile care așteaptă un băiat și-ar dori alimente acre, în timp ce cele care așteaptă o fată ar dori alimente mai dulci.

Alte metode neoficiale folosite pentru a prezice sexul copilului nenăscut au la bază adevăruri științifice care, totuși, nu sunt aplicate corect.

Sunt cei care sunt convinși că se poate înțelege dacă copilul este bărbat sau femeie în funcție de bătăile inimii: dacă inima bate cu mai mult de 140 de bătăi pe minut este o fată.

În realitate, totuși, până în a douăzeci și opta sau a treizecea săptămână de gestație, atât inimile bărbaților, cât și ale femeilor bat mai repede decât în mod normal; diferențele dintre cele două sexe apar abia cu puțin timp înainte de naștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel