Ministerul Educaţiei propune: Mediile pot fi încheiate cu două note (proiect)

Data publicării:

Proiectul de ordin propus de Ministerul Educației, care se află în proces de consultare publică, stabilește că pentru anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative sau note acordate unui elev la o disciplină de studiu este de două. 



Mai mult, conform proiectului, situația școlară anuală a elevilor poate fi încheiată fără a necesita validarea de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără a fi necesară aprobarea raportului privind situația școlară anuală. Acest proiect de ordin, lansat în consultare publică, are scopul de a aduce modificări procedurilor de evaluare și încheiere a situației școlare a elevilor pentru anul de studiu menționat. Prin reducerea numărului minim de calificative sau note, se urmărește o simplificare a procesului de evaluare, în timp ce eliminarea necesității validării și aprobării de către consiliul profesoral facilitează încheierea situației școlare anuale.

„În continuarea demersurilor de a adapta activităţile de final de an şcolar la contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4183/2022. Precizăm că modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele: în anul şcolar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. În anul şcolar 2022-2023, situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ în şedinţa de încheiere a cursurilor şi fără ca acesta să aprobe raportul privind situaţia şcolară anuală”, precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat.

Citește și „Este clar că cel puţin astăzi şi mâine greva va continua”. Reprezentantul părinţilor cere găsirea unei soluţii de „compromis”: „Totul trebuie să aibă o limită”

Ministerul Educației caută cele mai bune soluții care să asigure desfășurarea optimă a procesului de învățământ, în ciuda grevei

Conform surselor oficiale, Ministerul Educației va menține o comunicare constantă cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene și al municipiului București, în vederea identificării celor mai eficiente soluții de adaptare la contextul creat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, respectând în același timp cadrul legal.

Ministerul Educației este conștient de impactul grevei asupra sistemului de învățământ și se angajează să colaboreze strâns cu inspectoratele școlare pentru a gestiona situația într-un mod cât mai eficient și echitabil. Prin intermediul comunicării permanente, se urmărește identificarea celor mai bune soluții care să asigure desfășurarea optimă a procesului de învățământ, în ciuda grevei, păstrându-se totodată respectul față de legislație.

Vezi și Greva generală din învățământ continuă: „Acest protest extrem nu este doar pentru salarii!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


parintisipitici Team | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel