Studiu cu rezultat surprinzător: Care este influența cadourilor asupra fericirii copiilor

Data publicării:
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels

Copiii cu mai puține jucării sunt mai fericiți și se joacă mai constructiv. Acest lucru a fost dezvăluit de un studiu interesant, care a demonstrat că ploaia de cadouri nu numai că nu este educațional, ci poate afecta și dezvoltarea capacității lor de atenție, care este deja fragilă în primii ani de viață.



Potrivit științei, copiii care primesc mai puține jucării sunt mai fericiți și se joacă mai sănătos. Cercetătorii de la Universitatea Toledo din Ohio au testat 36 de copii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de luni timp de 30 de minute în două săli de joacă diferite.

În prima situație grupul de copii avea doar 4 jucării, iar în a doua situație, grupul avea 16 jucării. Descoperirile au fost publicate în Infant Behavior and Development

În dimineața zilei de 25 decembrie, copiii aleargă sub brad pentru a-și deschide cadourile de Crăciun, care sunt adesea multe. E plăcut să-i vezi despachetând și ocupați să afle ce se află înăuntru, la fel cum este minunat să le urmărești fețele surprinse.

3. -imagine fara descriere- (pexels-kampus-production-7423764_04557600.jpg)

Foto: Kampus Production/ Pexels

Este o magie, ce e drept o magie scumpă pentru părinți, care durează în medie 15 minute până când au deschis toate pachetele și s-au plictisit deja. „Nu mai e altceva?”, „Dar i-am cerut lui Moș Crăciun racheta galactică!”, „Dar am vrut păpușa care își mișca ochii!”.

Nu contează că au primit atât de mult, prea mult, ei vor observa doar ceea ce nu au primit.

Experții au descoperit că atunci când copiii se aflau în camera cu mai puține jucării, aceștia erau implicați activ pentru o perioadă mai lungă de timp.

Explicația este foarte simplă. Având mai puține jucării din care să aleagă, și-au folosit instinctele creative și au explorat diferite moduri de a folosi aceeași jucărie, dezvoltându-și în continuare abilitățile cognitive.

2. -imagine fara descriere- (pexels-kampus-production-7423735_36249700.jpg)

Foto: Kampus Production/ Pexels

În prima situație, când copiii au avut doar 4 cadouri la dispoziție aceștia s-au arătat cu adevărat interesați de jucării. Acest lucru sugerează că prea multe cadouri sunt doar o distragere a atenției, care alimentează probabil o stare de plictiseală și nemulțumire, deoarece nu vor fi niciodată suficiente.

Și mai presus de toate, din ceea ce a reieșit în timpul cercetării, cu cât au mai multe jucării, cu atât copiii sunt mai puțin capabili să se concentreze și acest lucru poate avea consecințe importante în primii ani de dezvoltare.

4. -imagine fara descriere- (pexels-ivan-samkov-8104198_69223000.jpg)

Foto: Ivan Samkov/ Pexels

De fapt, în calitate de copii foarte mici au o durată scurtă de atenție și nu se poate înrăutăți decât dacă sunt scufundați în zeci de jocuri. Studiul este de fapt un ecou de confirmare a teoriilor emise de numeroși experți care au susținut în ultimii ani spații de joacă simplificate sau chiar fără jucării pentru copiii mici.

Oricât de minunat este să putem realiza visele copiilor noștri, nu înseamnă că a-i copleși cu diverse jucării și cadouri, care în câteva minute devin total dezinteresante, este calea cea bună. Asta nu înseamnă că ar trebui să aruncăm jucăriile pe care le avem deja acasă sau să descurajăm timpul petrecut jucându-ne. Dar, înainte de a cumpăra o anumită jucărie ar fi bine să te întrebi dacă chiar are nevoie de ea sau după câteva minute după ce a primit-o o vei găsi aruncată într-un colț.

5. -imagine fara descriere- (pexels-tom-fisk-14556914_75805400.jpg)

Fotografie de la Tom Fisk/ Pexels

Să ne amintim, de asemenea, că trebuie să oferim copiilor noștri o lume după care să poată crește sănătoși și să aibă un viitor. Asumarea unor stiluri de viață mai puțin consumiste ne permite și să poluăm mai puțin: acesta este adevăratul dar pe care trebuie să-l facem noilor generații.

Ca variantă a economisirii și a reducerii achiziției de jucării, ați putea foarte bine să optați pentru ”rotația jucăriilor”:  dacă avem prieteni sau rude care au copii mai mari sau de aceeași vârstă, rotim jucăriile, pentru ca copiii să aibă mereu la dispoziție ceva nou, fără să cheltuim bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel