„Mama mea a leșinat!” Robert, de numai 5 ani, a sunat de două ori la salvare să cheme medicii, dar operatorii au crezut că face glume

Data publicării:
„Mama mea a leșinat!” Robert, de numai 5 ani, a sunat de două ori la salvare să cheme medicii, dar operatorii au crezut că face glume. FOTO: freepik.com @wtmn
„Mama mea a leșinat!” Robert, de numai 5 ani, a sunat de două ori la salvare să cheme medicii, dar operatorii au crezut că face glume. FOTO: freepik.com @wtmn

Robert, un copil în vârstă de cinci ani a făcut două apeluri la numărul de urgență pentru a anunța că mama lui se confruntă cu o situație gravă de sănătate. Cu toate acestea, operatorii de la linia de urgență au fost sceptici și au crezut că apelurile sale erau doar o glumă de prost gust.



Într-o seară din februarie 2006, cu puțin timp înainte de ora 18:00, Robert Turner, un băiețel de cinci ani din SUA care abia începuse școala primară, a fost martorul momentului în care mama sa s-a prăbușit în dormitor din cauza unei afecțiuni cardiace. Într-o tentativă disperată de a cere ajutor, copilul a sunat la numărul de urgență 911 pentru a cere intervenția salvatorilor.

Cu toate acestea, operatorul de la cealaltă capăt a liniei, Sharon Nichols, nu a luat în serios apelul băiatului și a amenințat că va trimite poliția în loc să trimită ajutor medical de urgență. Robert, încă sperând să salveze viața mamei sale, a sunat din nou la 911. Din păcate, și de această dată, operatorii au interpretat apelul său ca fiind o glumă sau o falsă alarmă.

Citește și „Mama are nevoie de ajutor!” O fetiță de numai 4 ani sună la 112 și își salvează părintele: „Ne-a mulțumit înainte să închidă telefonul”

Prima condamnare a unui operator 911

La ora 17:59, în primul său apel la serviciile de urgență, băiatul a relatat cu disperare: „Mama mea a leșinat!” La celălalt capăt al firului se afla operatorul Sharon Nichols, care a solicitat să vorbească cu tatăl copilului. Din nefericire, micuțul de cinci ani a interpretat greșit întrebarea și, crezând că Nichols dorea să comunice cu mama sa, a replicat cu tristețe: „Mama nu poate să vorbească”. În cele din urmă, poliția a fost alertată și s-a deplasat la locuința lor, găsindu-l pe micul Robert ținându-și de mână mama decedată pe podea.

Copilul a fost apoi încredințat în custodia rudelor sale. Familia lui Sherrill, mama lui Robert, a inițiat un proces de 1 milion de dolari pentru moarte din culpă, susținând că neglijența a dus la decesul acesteia. Avocatul lor a reușit să obțină câștigarea procesului.

Un element important în această poveste a fost efortul depus de avocatul familiei, care a condus la condamnarea operatorului 911 responsabil pentru neglijarea intenționată a datoriei sale. Acest caz a reprezentat o premieră, fiind prima condamnare a unui operator 911 pentru astfel de acuzații grave.

Vezi și „Nu mai vrem la mami!” Doi frățiori au mâncat pământ pentru a-și potoli foamea: Drama lui Petru și Pavel, găsiți abandonați, în Italia / FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: copil mama servicii urgenta sua





DC Media Group Audience
pixel