Cuvintele pe care le auzim în copilărie din partea părinților au un impact uriaș asupra modului în care ne formăm ca persoane: influențează cine devenim, cât de mult ne prețuim pe noi înșine și felul în care ne raportăm la cei din jur.
În cadrul dinamicii familiale, „copilul de aur” este adesea perceput ca fiind cel favorit – un rol ce reflectă proiecțiile și așteptările părinților, mai ales atunci când aceștia au tendințe narcisice.
Maternitatea astăzi este adesea pusă sub lupă, se promovează independența cu orice preț și copiii sunt „învățați” prea devreme să se descurce singuri. În acest context, devine important să ne reconectăm cu instinctele noastre!
La doar 6 ani, Thylane Blondeau a fost desemnată „cea mai frumoasă fată din lume” de revista Vogue Enfants, datorită ochilor săi albaștri pătrunzători, părului blond și trăsăturilor mature pentru vârsta ei.
În Spania, gestarea subrogată este interzisă prin lege din 2006, fiind considerată o formă de violență împotriva femeilor conform reformei legii sănătății sexuale din 2023.
Părinții din acest stat s-ar putea confrunta curând cu acuzații penale pentru lovirea copiilor lor, întrucât se analizează posibilitatea de a interzice oficial pedepsele corporale aplicate în familie.
Ministrul Educației, Daniel David, susține necesitatea majorării salariilor profesorilor, subliniind că această creștere trebuie să fie însoțită de standarde minimale de performanță și indicatori clari.
Mulți părinți se confruntă cu situații în care copilul pare să „nu asculte”. Refuză să coopereze, are reacții intense sau, pur și simplu, pare că „îți face în ciudă”.
Un trend emoționant pe TikTok evidențiază modul în care părinții mileniali se distanțează de stilurile parentale toxice ale trecutului, adoptând abordări mai empatice.
Îți amintești de primul tău prieten? Poate era băiatul care ți-a oferit o piesă de puzzle la grădiniță sau fetița cu care ai împărțit abțibilduri sub tobogan. Nu-i știai numele, dar știai sigur că vrei să fii lângă el. La vârste mici, prietenia nu se alege cu mintea, se simte cu tot corpul.
O provocare devenită virală pe TikTok stârnește interesul părinților din întreaga lume. Numită sugestiv „cookie challenge” sau provocarea fursecului , aceasta cică ar testa generozitatea, empatia și gândirea etică a celor mici.
Un caz cutremurător a zguduit recent orașul Oviedo, din nordul Spaniei: trei copii au fost salvați dintr-o casă în care au fost ținuți în izolare totală timp de peste trei ani de propriii lor părinți. Motivul? O teamă extremă de infectare cu COVID-19, care a degenerat într-o obsesie...
Învățarea ar trebui să fie o aventură, nu o corvoadă. Dar de multe ori, copiii ajung să vadă temele sau lecțiile ca pe o obligație stresantă, mai ales când presiunea notelor sau comparațiile devin parte din peisajul zilnic.
În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, Alexandra Șerb, coach transformațional pentru părinți cunoscută și ca „Mamă la pătrat” , ne-a oferit metode practice pe care părinții le pot aplica în fiecare zi acasă pentru a-i ajuta pe copii să-și recunoască emoțiile, să le accepte și să le exprime...
Tot mai multe țări iau măsuri drastice pentru a proteja copiii în fața pericolelor din mediul online. Noua Zeelandă se alătură acestui val de inițiative și propune o lege care ar putea interzice accesul copiilor sub 16 ani la rețelele sociale.