Bebelușul se spală zilnic? Dr. Bianca Vintilescu: „Nu așteptăm ca după sfaturile băbești până îi cade buricul”

Data actualizării: | Data publicării:
Bebelușul se spală zilnic? Dr. Bianca Vintilescu: „Nu așteptăm ca după sfaturile băbești până îi cade buricul” / FOTO: Freepik.com@
Bebelușul se spală zilnic? Dr. Bianca Vintilescu: „Nu așteptăm ca după sfaturile băbești până îi cade buricul” / FOTO: Freepik.com@

Primii pași acasă cu un nou-născut vin la pachet cu o avalanșă de sfaturi, multe dintre ele transmise din generație în generație.



Unul dintre cele mai răspândite mituri este legat de băița bebelușului: „să nu-l spălăm până nu-i cade buricul”. Totuși, medicii pediatri trag un semnal de alarmă – această credință nu doar că este greșită, dar poate și afecta igiena și confortul copilului.

Dr. Bianca Vintilescu, medic specialist pediatru, explică clar: nou-născutul trebuie spălat zilnic încă din prima zi acasă.

 

 

SURSA FOTO: Freepik.com@ruslan_ivantsov

Baia nu trebuie transformată într-un ritual complicat sau prelungit. Nu este nevoie de jucării plutitoare, muzică ambientală sau sesiuni de masaj – e suficientă o curățare scurtă, eficientă și blândă.

Citește și Cum ne arată copilul că are nevoie de ajutor? Alexandra Șerb: „N-o să mă ia de mână: «hei, mami/tati, am probleme cu emoția!» Nu! Asta e esența inteligenței emoționale!” / VIDEO

Dr. Bianca Vintilescu: „Nu are nevoie să-l curățim, e doar o baie zilnică”

Totul durează doar câteva minute, dar face o mare diferență în îngrijirea corectă a pielii sensibile a bebelușului.

Vezi și Mulți părinți cred că un copil inteligent emoțional nu plânge și nu se enervează. Alexandra Șerb: „Această «liniște» poate ascunde frică” / VIDEO

SURSA FOTO: Freepik.com@noxos

„Să-l spălăm din prima zi în care ajungem cu el acasă. Nu așteptăm ca după sfaturile băbești până îi cade buricul. Nu! Nou-născutul se spală zilnic în cădița lui. Baia nu trebuie să dureze, nu-i facem saună, nu-i facem masaj de relaxare acolo, nu stăm foarte mult cu el.

Băița lui durează undeva la 5-10 minute maxim, nu trebuie să insistăm. Nu are nevoie să-l curățim, e doar o baie zilnică de curățire, dar nu așa cum o facem noi. Foarte rapid.

Nu trebuie să stea acolo în cădiță cu rățuște și cu astea că nu ne ajută cu nimic”, explică Dr. Bianca Vintilescu, medic specialist pediatru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel