Ce să le spui celor care consideră că este necesar să lovească copiii

Data publicării:
Fotografie de la Kristina Paukshtite/ Pexels
Fotografie de la Kristina Paukshtite/ Pexels

Ce ar trebui să le spui celor care consideră că este necesar să lovească copiii? Cum poți justifica faptul că nu crezi că pedeapsa corporală este corectă? Adesea, conversațiile sunt o oportunitate de a împărtăși cu copiii idei despre metodele educaționale de adoptat.



Când ne confruntăm cu acei părinți sau rude care cred că lovirea copiilor este cea mai bună alegere educațională, trebuie să putem spune de ce nu suntem de acord cu ei. Adevărul este că,  dacă alegem violența, suntem mereu pe calea greșită.

O lecție grozavă pe care o poți transmite copiilor tăi este că  comportamentul violent nu trebuie niciodată justificat, în nicio circumstanță.

Autocontrolul și argumentele solide sunt mijloacele cele mai eficiente de a evita conflictele și de a oferi o soluție reală la probleme.

Pentru a ne testa pe noi înșine, nu este nevoie să-l maltratăm pe celălalt, mai ales când vine vorba de copii.

Oprește-te și gândește-te o clipă. Ești mai bine dacă lovești pe cineva? Răspunsul este nu. Nici nu vei fi NICIODATĂ.

2. Fotografie... (pexels-elina-fairytale-4008800-1_11244000.jpg)

Foto: Elyna Fairytale/ Pexels

Cei care argumentează altfel demonstrează doar o vulnerabilitate și o nesiguranță atât de mare încât trebuie să recurgă la forța brută, o resursă primitivă și deloc inteligentă.

Veți fi auzit deseori un alt părinte vorbind despre cât de „eficient” este să dai o palmă sau să ciupești copiii.  

Oricât de șocant ar părea, de multe ori, atunci când ne comparăm cu alți părinți, putem ajunge să imităm violența lor și să o facem să apară în propria casă, crezând astfel că vom câștiga mai mult respect și vom impune copiilor noștri o disciplină mai mare.

Ce să le spun celor care cred că este necesar să lovească copiii

- A-ți lovi copilul nu este un comportament care dă un exemplu bun. Când te lovesc, învață să lovești, mai ales dacă ești mic și nu cunoști încă multe norme sociale care trebuie respectate.

- Copiii tind să imite comportamentele oamenilor pe care îi plac și îi respectă. Ei învață că ceea ce faci este ceea ce trebuie. Comportamentele pe care le adoptați sunt probabil aceleași pe care le vor adopta față de alți copii și, în viitor, față de alte persoane, inclusiv față de copiii lor.

- Bătăile nu corectează comportamentul inadecvat. În multe cazuri, în prezența maltratării, atitudinile dezaprobate de un părinte devin recurente. Un copil care primește feedback fizic negativ simte durere în sine și o reflectă comportându-se într-un mod și mai condamnabil.

3. Fotografie... (pexels-kristina-paukshtite-3242264_92653800.jpg)

Foto: Kristina Paukshtite/ Pexels

- Interacțiunea fizică violentă promovează furia atât la copii, cât și la părinți. Chiar dacă, aparent, copiii se comportă în modul dorit după pedepse corporale, emoțiile negative din interiorul lor se transformă într-o bombă cu ceas.

Este posibil ca, într-o criză de furie, părintele să exagereze forța fizică pe care o direcționează împotriva copilului, care va rămâne întipărită în memoria lui emoțională.

În concluzie

Pedepsele corporale iau valoare copilului. Imaginea de sine construită de un copil se formează pornind de la felul în care se simte perceput de ceilalți.

Indiferent cât de mult ai încerca să-l faci pe copilul tău să simtă că îl iubești, lovirea lui îi va trimite un mesaj confuz.

Pălmuirea îi face pe copii să se simtă slabi, neputincioși și vulnerabili în fața oricui.

Pedepsele corporale iau valoare părintelui. Pedepsele fizice deteriorează relația părintelui cu copiii lor.  Pedepsele fizice plasează o distanță mare între ei, deoarece creează bariere emoționale foarte solide și, atunci când comunici, tensiuni puternice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel