Cele cinci semne că bebelușul tău este sănătos

Data publicării:
Mamă alăptându-și bebelușul
Mamă alăptându-și bebelușul

Cele mai multe mămici, mai ales cele care sunt la primul copil, în primele zile după ce au născut sunt anxioase și nesigure dacă fac bine ceea ce fac cu micuțul lor.



Iată cinci semne care îți arată că bebelușul este sănătos


- Aspect și poziție sănătoasă. Bebelușul își va trage brațele și picioarele spre corp atunci când este treaz și nu pare moleșit, mai ales atunci când este purtat în brațe.

- Tiparul respirației bebelușului este regulat și pielea este roz. Cereți sfatul pediatrului dacă bebelușul pare palid, albastru sau respiră repede sau cu dificultate. Bebelușul dumneavoastră poate dezvolta icter (culoarea galbenă a pielii sau a ochilor). Acest lucru este obișnuit și, de obicei pediatrul dumneavoastră ar trebui să verifice acest lucru, deoarece uneori pot fi necesare teste sau tratament.

- Bebelușul plânge doar atunci când îi este foame și doarme regulat. La început, plânsetele nou-născutului dvs. pot părea o limbă străină, dar veți învăța rapid cum să recunoașteți plânsul de foame de alte motive de plâns (durere, colici, disconfort). În general, bebelușii se liniștesc la scurt timp după ce sunt hrăniți, dar în cazul unui plâns excesiv, pediatrul dumneavoastră vă poate ajuta să excludeți orice boală.

- După primele 3-4 zile de viață, bebelușul udă minimum 5-6 scutece pe zi. Dacă alăptezi și ești îngrijorată că bebelușul tău crește încet, verifică dacă acesta prinde sânul corect și pune-l la ambii sâni la fiecare masă. Dacă aveți îndoieli, cereți sfatul unui consultant în lactație.

- Dacă îl hrăniți cu lapte praf, asigurați-vă că pregătiți corect mesele. Dacă adăugați prea multă apă, este posibil ca bebelușul să nu primească nutriția de care are nevoie, iar dacă adăugați prea puțină apă, este posibil să nu primească suficiente lichide. Scaunul ar trebui să își schimbe culoarea de la închis la galben.

- Bebelușul face contact vizual de aproape (în timpul alimentației). Un nou-născut are o vedere limitată, dar este capabil să vadă fața mamei și expresiile faciale în timpul hrănirii. O relație consistentă și pozitivă ajută la construirea unui creier sănătos și protejează de efectele negative ale stresului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Parintisipitici Team | Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: bebelus sanatate





pixel