Cinci exerciții mentale pe care știința le recomandă pentru a-ți antrena creierul și a-ți îmbunătăți memoria după vârsta de 60 de ani

Data publicării:
Cinci exerciții mentale pe care știința le recomandă pentru a-ți antrena creierul și a-ți îmbunătăți memoria după vârsta de 60 de ani / FOTO: freepik.com
Cinci exerciții mentale pe care știința le recomandă pentru a-ți antrena creierul și a-ți îmbunătăți memoria după vârsta de 60 de ani / FOTO: freepik.com

Pentru a avea o memorie bună și după vârsta de 60 de ani este recomandat să faceți o serie de exercții.



Exersarea minții este la fel de importantă ca și cea a corpului și, deși creierul poate beneficia și el de activitatea fizică, este important să includem exerciții mentale pentru a-l menține în condiții optime.

Deși acest lucru este întotdeauna recomandabil, este și mai important începând cu vârsta de 60 de ani, deoarece un creier activ și exersat frecvent poate contribui la reducerea declinului cognitiv și la prevenirea bolilor legate de memorie.

Realizarea acestui lucru este simplă și o putem face prin activități zilnice: cheia este ca exercițiile pe care le facem să ne provoace mintea. Iată 10 exerciții mentale pe care știința le recomandă pentru a vă antrena creierul și pentru a vă îmbunătăți memoria după vârsta de 60 de ani.

Faceți o listă și memorați-o

Testați-vă memoria cu acest exercițiu simplu: faceți o listă și memorați-o. Poate fi orice doriți, de la o listă și până la o listă de cumpărături. Poate fi chiar și o listă de redare. După un timp, încercați să vă amintiți ce ați scris și câte lucruri vă puteți aminti.

S-a demonstrat că scrierea manuală a lucrurilor ne ajută să ne amintim mai bine: un studiu a constatat că scrierea și organizarea lucrurilor în liste ajută adulții în vârstă să își amintească mai ușor lucrurile.

Puneți calculatorul deoparte
Potrivit unui studiu, rezolvarea problemelor matematice îmbunătățește performanța cognitivă. Așadar, în loc să apelezi la un calculator pentru a afla rezultatul unei operații matematice de zi cu zi, încearcă să o faci în minte sau cu ajutorul creionului și al hârtiei.

Desenarea unei hărți din memorie
Știați că șoferii de taxi care au memorat o hartă a unui oraș au obținut modificări în structura creierului și o mai bună funcționare cognitivă? Puteți să vă testați încercând să desenați din memorie o hartă a unui loc nou pe care l-ați vizitat.

Efectuarea de puzzle-uri
Unul dintre cele mai bune exerciții pentru memorie și creier, și chiar unul distractiv, sunt puzzle-urile. Potrivit unuia dintre numeroasele studii privind beneficiile sale pentru creier, realizarea de puzzle-uri solicită mai multe abilități cognitive și este, de asemenea, un factor de protecție pentru îmbătrânirea cognitivă visuospațială.

Practicarea unui hobby manual
Coordonarea mână-ochi face parte, de asemenea, din funcțiile creierului nostru, iar aceasta se poate deteriora pe măsură ce îmbătrânim, potrivit Universității Harvard. Prin urmare, este important să ne implicăm în activități sau hobby-uri care ne ajută să o exersăm, cum ar fi pictura, desenul sau tricotatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Homepage





pixel