Cinci obiceiuri pe care le au copiii puternici emoțional

Data publicării:
Cinci obiceiuri pe care le au copiii puternici emoțional/ FOTO: freepik.com @antonmaster
Cinci obiceiuri pe care le au copiii puternici emoțional/ FOTO: freepik.com @antonmaster

A fi puternic emoțional este o abilitate esențială pentru copii, care le permite să treacă prin provocările, eșecurile și adversitățile vieții. Ea se referă la capacitatea lor de a reveni, de a se adapta și de a prospera în ciuda situațiilor dificile.



Persoanele puternice din punct de vedere emoțional sunt capabile să facă față dificultăților, să se „îndoaie” sub presiune și să continue fără să se dezechilibreze emoțional.

Ei învață și cresc din experiențele dificile și, fiind conștienți de fragilitatea lor, sunt capabili să se conecteze cu puterea lor. Dar nu doar adulții sunt puternici, și copiii pot fi.

Iată cinci obiceiuri care demonstrează rezistența emoțională la copii.

1) Știu cum să întoarcă situațiile dificile.
Copiii puternici din punct de vedere emoțional au capacitatea de a privi situațiile dificile în mod flexibil, din perspective diferite și, uneori, chiar de a găsi soluții creative (așa-numita gândire laterală).

În loc să se blocheze în negativitate, ei au acest punct de optimism care îi face să caute în mod activ partea pozitivă a lucrurilor. Ca urmare, găsesc modalități de a se adapta la circumstanțe.

De exemplu, dacă un copil nu poate merge în parc pentru că plouă, în loc să se simtă frustrat, ar putea sugera să joace jocuri de societate acasă sau să facă activități de artă și artizanat în sufragerie.

2) Își exprimă emoțiile, nu le reprimă.
O altă caracteristică a acestor copii este că sunt capabili să-și recunoască și să-și exprime emoțiile. În loc să își reprime sau să își ignore sentimentele, ei învață să le identifice și să le gestioneze în mod constructiv și, de fapt, această procesare a emoțiilor și conectarea la ele este ceea ce îi ajută să își dezvolte reziliența.

Pentru că ei știu ce simt și înțeleg cum experiențele, chiar și cele dificile sau dureroase, îi forțează să se adapteze, au impact asupra acestor emoții și le schimbă.

3) Sunt creativi.

Cei puternici emoțional, vor fi mereu creativi cu situațiile mai puțin plăcute și își va transforma experiența dureroasă în ceva frumos sau util.

4) Sunt tenace în scopul lor. Faptul că persoanele puternice emoțional sunt flexibile nu implică faptul că renunță la obiectivele lor. Dimpotrivă, dacă ceva le distinge, sunt perserverenți și continuă să lupte pentru scopul lor. Acești oameni au o motivație intrinsecă care îi ajută să rămână fermi și să lupte pentru ceea ce își doresc.

5) Aceștia sunt capabili să își rezolve problemele sau să ceară ajutor atunci când au nevoie.
A fi puternic emoțional înseamnă, de asemenea, a fi proactiv, a avea inițiativă. Prin urmare, copiii puternici din punct de vedere emoțional au încrederea necesară pentru a face față problemelor și a căuta soluții.

Ei sunt autonomi și încearcă să își rezolve singuri problemele ori de câte ori este posibil, dar sunt, de asemenea, capabili să ceară ajutor atunci când au nevoie. Și, de fapt, această „capacitate de a cere ajutor” demonstrează, de asemenea, autonomie și forță interioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Varste si etape





DC Media Group Audience
pixel