Elevii dintr-o țară din Europa nu mai au teme obligatorii pentru acasă. Profesorii nu văd bună această schimbare

Data publicării:
Elevii dintr-o țară din Europa nu mai au teme obligatorii pentru acasă. Profesorii nu văd bună această schimbare / FOTO: freepik.com @EyeEm
Elevii dintr-o țară din Europa nu mai au teme obligatorii pentru acasă. Profesorii nu văd bună această schimbare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Noul regulament dintr-o țară din Europa elimină temele obligatorii pentru elevi. 



Guvernul din Polonia a impus restricții stricte asupra cantității de teme de făcut, într-un efort de modernizare a sistemului educațional.

Însă, profesorii exprimă rezerve față de această schimbare.

Temele obligatorii pentru elevii din clasele I-III sunt eliminate, iar pentru cei din clasele a patra până la a opta, temele sunt opționale și nu vor influența nota finală, conform informațiilor furnizate de Euronews.

Elevii din Polonia respiră ușurați, acum că temele obligatorii au fost eliminate

„Sunt fericită pentru că nu-mi plăceau temele prea mult. Nu prea aveau sens pentru că majoritatea colegilor din clasa mea și le copiam dimineața de la cineva care le făcea”, a mărturisit Ola, o elevă de 11 ani din Varșovia.

Totuși, nu toată lumea este convinsă de schimbare.

Sławomir Broniarz, liderul Uniunii Profesorilor Polonezi, afirmă că, deși recunoaște necesitatea de a ușura povara elevilor, noile reguli au fost impuse fără a consulta adecvat cadrele didactice.

„În general, profesorii cred că acest lucru s-a întâmplat prea repede, prea grăbit”, a adăugat el.

Sistemul educațional din Polonia a fost supus unor revizuiri controversate de-a lungul timpului, fiecare nou guvern aducând schimbări.

Această instabilitate a lăsat adesea părinții și profesorii confuzi și descurajați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel