Întrebare de 1 milion de puncte: Cum îi spui NU copilului tău fără să declanșezi al „Treilea Război Mondial”?

Data publicării:
Întrebare de 1 milion de puncte: Cum îi spui NU copilului tău fără să declanșezi al „Treilea Război Mondial”? / FOTO: freepik.com @faiz ch
Întrebare de 1 milion de puncte: Cum îi spui NU copilului tău fără să declanșezi al „Treilea Război Mondial”? / FOTO: freepik.com @faiz ch

Cum să spui „nu” copilului tău fără a declanșa al treilea război mondial? În lumea părinților, aceasta este întrebarea de un milion de puncte!



Potrivit specialiștilor în parenting, în realitate este ușor! A spune NU este foarte ușor. Trucul este să te ții de el și să rămâi consecvent. Conform experților, pentru a evita cel de-al treilea Război Mondial, va trebui să depui un pic de muncă. Asta nu este greu! Este nevoie doar de timp, dăruire și consecvență.

Citește și NU spune aceste TREI cuvinte dacă vrei ca micuțul tău să te asculte! Specialiști: „Te transformi din părintele responsabil într-unul care pare nesigur”

Este important să fii consecvent

2. Întrebare ... (intrebare-de-1-milion-de-puncte-cum-ii-spui-nu-copilului-tau-fara-sa-declansezi-al-treilea-razboi-mondial-2_43599000.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com @annebel146

Pentru a evita tensiunile majore și conflictele inutile, abordarea este mai simplă decât pare. Totul stă în construirea unei relații solide și bazate pe încredere cu micuțul tău. Nu necesită ani întregi de efort, ci doar câteva săptămâni bine direcționate.

Fundamentul acestei abordări este consecvența. Cu toții respectăm aceleași reguli, fără excepții pentru bunici sau bone care au propriile lor seturi de reguli speciale. Toată lumea se joacă după aceleași reguli, și asta e important. 

Dar pentru a ajunge la acest punct, va trebui să investești timp și efort. Nu trebuie să faci lucruri complicate sau costisitoare. Pur și simplu, arată-ți prezența în viața lor zilnică. Puteți picta împreună, să te transformi în cowboy, să fii o prințesă sau să te joci „I-Spy”. Important este să le arăți că ești acolo pentru ei, orice activitate alegi să faci.

Chiar nu contează ce alegi să faci împreună cu ei în fiecare zi, atâta timp cât le acorzi atenția ta neîmpărțită timp de 10-15 minute în fiecare zi. Acest lucru este important! Iată de ce este important să fii consecvent și să continui acest ritual. La început, s-ar putea să ți se pară plictisitor sau să-ncerci să găsești o scurtătură, dar după câteva săptămâni vei redescoperi copilul din tine. Poate vei fi tentat să prelungești „timpul de joacă”, dar amintindu-ți de cuvântul cheie, consecvența, vei rămâne la cele 10-15 minute.

Dacă dorești să planifici momente de joacă mai elaborate, poți face asta separat de timpul zilnic. Cu toate acestea, timpul de joacă zilnic de 10-15 minute cu părintele este strict limitat în timp. Prin întreruperea jocului atunci când toată lumea se distrează, îi înveți să respecte instrucțiunile tale.

Când copiii știu că te vei întoarce întotdeauna și că îi iubești necondiționat, atunci vor avea încredere în tine. Și cu această încredere, NU-ul devine mult mai ușor și mai puțin probabil să declanșeze orice „război mondial” neplăcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel