„Nu vreau copii, dar îi pot avea în schimbul unei alocații anuale de 300.000 de euro”: Cererile unei tinere britanice

Data publicării:
Fotografie de la Moose Photos/ Pexels
Fotografie de la Moose Photos/ Pexels

O influencer-iță britanică fără copii a spus că nu își va „sacrifica” corpul pentru a avea un copil decât dacă este plătită, după semnarea unui acord prenupțial obligatoriu, o indemnizație anuală de 250.000 de lire sterline, un cadou și un „cupon complet” pentru chirurgul estetician.



A avea copii este un cost. În primul rând fizic și psihic, apoi și economic și social. Familiile știu bine acest lucru. Și, poate, din acest motiv, povestea lui Jenny Darling, o tânără influencer din Marea Britanie, în vârstă de 23 de ani, a ridicat îndoieli.

Femeia a declarat că nu vrea să aibă copii, pentru că nu are nicio intenție să-și „sacrifice” corpul pentru a avea un copil, decât dacă i se plătește o indemnizație anuală de 250.000 de lire sterline, aproximativ 300.000 de euro.

Jenny nu s-a gândit niciodată la maternitate, dar a recunoscut că dacă ar întâlni persoana potrivită s-ar putea răzgândi, dar numai în condiții precise și nenegociabile.

În primul rând, ar dori să se căsătorească și să încurajeze uniunea printr-un acord prenupțial obligatoriu. Apoi, ea vrea să facă luna de miere în străinătate înainte de a naște, în timp ce, după naștere, are nevoie de o indemnizație anuală de 250.000 de lire sterline pentru a plăti terapia, un antrenor personal și orice altceva ar putea avea nevoie pentru ea și copilul.

2. Fotografie... (pexels-huynh-van-9300611_78152100.jpg)

Foto: Pexels/ Huyhn Van

Dacă nu este suficient, Jenny și-ar dori, de asemenea, și o menajeră în primele șase luni după naștere, care ar fi apoi înlocuită cu o femeie pentru a face doar curățenia săptămânală. De fapt, ea habar nu are „cum să gătească, să curețe și să lucreze în timpul concediului de maternitate”.

De asemenea, are nevoie de un cadou de lux – cum ar fi o mașină sau un apartament – ​​și o schimbare a corpului ei, inclusiv o abdominoplasmă și o mărire a sânilor.

Tânăra nu a ascuns niciodată că este în favoarea unei vieți fără copii, atât de mult încât i-a cerut medicului să-i scoată uterul când a început să aibă ciclul menstrual.

„Copiii sunt scumpi. Nu aș vrea să aduc pe lume pe cineva care să sufere”, a spus ea într-un mod foarte sigur și explicit.

Solicitările influenței a ridicat un val de comentarii și indignări într-o țară care se confruntă cu o scădere serioasă a natalității.

Ceea ce au nevoie familiile sunt salarii adecvate pentru costul vieții și servicii de îngrijire a copiilor care să permită părinților să lucreze.

Nici țara noastră nu se poate mândri cu o natalitate ”acceptabilă”. De fiecare dată când apar date demografice actualizate, un nou record e doborât: s-au născut cei mai puțini copii, populația a ajuns la cel mai scăzut nivel. România îmbătrânește, tot mai mulți oameni sunt singuri.

3. -imagine fara descriere- (pexels-danik-prihodko-15961907_03914000.jpg)

Sursa: Danik Priodhko/ Pexels

Cifrele care prezintă, sec, fotografia la minut a situației dezvăluie, de fapt, dezastrul demografic în care România se adâncește de la an la an. Milioane de oameni au plecat din țară în căutarea unui trai mai bun, iar cei rămași fac tot mai puțini copii și la vârste tot mai înaintate.

Datele recensământului din 2021 au demonstrat ceea ce specialiștii anunțau deja de ceva timp. În România mai trăiesc puțin peste 19 milioane de oameni, adică la fel ca în 1966.

Cât despre alegerea de nu a avea copii, facem o referire la afirmațiile celebrei cântărețe Delia, care s-a apropiat în convingeri de influencer-ița britanică declarând că nu își dorește copii.

„Eu cred că n-aș putea să stau real toată viața cu o grijă mare, enormă, pe umeri. Mi se pare că e o chestie care te schimbă foarte mult și o să ai un stres toată viața ta cu acel copil, cu acea ființă, cu acel suflet. Îl cari toată viața ta după tine, nu scapi de el niciodată, decât când mori.

Chestia asta mă panichează”, a mai explicat ea, adăugând: „În continuare cred că nu vreau să am copii. N-am încurajat oamenii (n.red.: să nu facă, la rândul lor, copii). Mi s-a spus că greșesc pentru că sunt un model și dacă eu zic să nu facă copii, oamenii chiar n-o să mai facă și o să fim mai puțini. Cum ar fi să fie așa? N-am zis niciodată asta, faceți”, a spus cântăreața potrivit Libertatea.

4. -imagine fara descriere- (pexels-rdne-stock-project-6182528_85401200.jpg)

Sursa: Rdne Stock/ Pexels

"Cred că ar trebui felicitați oamenii care nu fac (copii n.r.), pentru că toată lumea face. Suntem foarte mulți (n.r oameni) și chiar nu mai avem nevoie să fim foarte mulți. Ne-am atins scopul, ne-am înmulțit destul de mult. E plină planeta de noi. Și nu sunt prea simpatici, facem mult rău, consumăm multă hrană, poluăm. De ce să fac? Să fie încă unul? Nu frate, lasă să nu fie. Nu stau eu așa bine fără stres, fără obligații? Plec de acasă și mă întorc când vrea inimioara mea. Fac în viața asta ce vreau eu. Vrei complicații? Fă un copil", spunea Delia anul trecut,  într-un video postat pe rețelele de socializare, răspunzând la o întrebare venită de la fani. 

Până la urnă, fiecare este liber să decidă dacă vrea sau nu copii. Cert este că nu toate femeile s-au născut cu instinct matern, așa cum nu toți bărbații au instinctul patern. A aduce un copil pe această lume este o responsabilitate enormă și dacă simți că nu ești capabil să îți asumi această responsabilitate și să crești un copil sănătos din toate punctele de vedere care va fi util societății la vârsta matura, poate că ești îndreptățit să te ții de alegerea de a nu a avea copii.

Pe de altă parte, natalitatea scade iar acest lucru se poate repara doar prin politici sociale de susținere economică care să susțină tinerii părinți să aibă mai mult de un copil sau doi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden





DC Media Group Audience
pixel