O Inspectoare de fizică din Buzău a recorectat toate lucrările de la Olimpiada județeană de fizică, fără ca elevii să depună contestații

Data publicării:
O Inspectoare de fizică din Buzău a recorectat toate lucrările de la Olimpiada județeană de fizică, fără ca elevii să depună contestații / FOTO: freepik.com@suksao
O Inspectoare de fizică din Buzău a recorectat toate lucrările de la Olimpiada județeană de fizică, fără ca elevii să depună contestații / FOTO: freepik.com@suksao

Autodenunț al Inspectoarei de fizică din Buzău, care susține că a recorectat toate lucrările de la Olimpiada județeană de fizică, fără ca elevii să depună contestații.



Serenella Dinu, inspectoarea de fizică din Buzău, a revizuit toate lucrările de la Olimpiada de fizică, etapa județeană, fără ca vreun elev să depună contestații. Ea a declarat că a intervenit din proprie inițiativă după ce a observat o discrepanță semnificativă în nota unui elev și că a considerat că este necesar să corecteze această situație pentru a asigura o evaluare corectă a participanților.

„Deci eu personal m-am autosesizat, dacă pot să spun treaba asta, pentru că am descoperit o lucrare la clasa a VIII-a, lucrarea copilului care a venit de la Olimpiada internațională cu premiul II, Științe pentru juniori, și avea 40 de puncte. În momentul în care este o eroare umană, pentru că ne-a prins cumva ora 18:00, așa cum ați scris în articol (…). După 14 ore am identificat această eroare grosolană. Nu aveam cum să las un copil care avea lucrarea de 100 de puncte, deci nota 10 curat, să se ducă cu 4.20”, a spus Dinu, potrivit Edupedu.ro.

„Și am verificat toate lucrările. Lucrările erau toate închise, le-am resigilat, există dovezi, există profesori, există poze. Pentru că întâmplarea face că doamna Mîndruță și cu altă doamnă profesoară să ne preseze pur și simplu ca să poată să aibă acces la aceste informații.

Mărturisesc și vă rog, dacă puteți să spuneți, eu de 8 ani de zile fac această treabă și la fiecare activitate, la fiecare olimpiadă, puteți întreba pe oricine: de la baza de date, de la anonimizare, de la introducerea notelor, totul se rezumă la mine, pentru că nu am încredere în oameni, iar noi, acum, în momentul în care am identificat această problemă, ce aveam de făcut, să aștept să preluați cazul cum ați făcut cu domnul Stoica, că este diferență de 14 puncte?”, a mai afirmat Serenella Dinu, potrivit sursei citate.

De menționat ar fi faptul că punctajul maxim de la olimpiada de fizică este, prin regulament și structura subiectelor, de 30 de puncte, câte 10 puncte pentru fiecare din cele trei subiecte pe care elevii le rezolvă pe foi tipizate separate.

Aceasta situație vine în contextul în care, recent directoarea demisionară a Colegiului Național B.P. Hasdeu din Buzău acuză nereguli în desfășurarea Olimpiadei județene de Fizică. Concret, profesoara Virginia Mîndruță susține că lucrările elevilor la Olimpiada județeană de Fizică ar fi fost recorectate după ce au fost desigilate, fără să existe contestații.

Directoarea a vorbit despre aceste nereguli în cadrul unei conferințe de presă pe care a organizat-o la colegiu pe 9 aprilie 2024, la câteva zile după ce și-a depus demisia, conferință în cadrul căreia a acuzat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău de numeroase presiuni ilegitime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel