O mamă furioasă luptă pentru dreptul fiicei sale la educație: Deși școala a început de câteva săptămâni, Sophie încă nu are loc

Data publicării:
O mamă furioasă luptă pentru dreptul fiicei sale la educație: Deși școala a început de câteva săptămâni, Sophie încă nu are loc. FOTO: freepik.com @user16172657
O mamă furioasă luptă pentru dreptul fiicei sale la educație: Deși școala a început de câteva săptămâni, Sophie încă nu are loc. FOTO: freepik.com @user16172657

O mamă furioasă luptă pentru dreptul fiicei sale la educație!



Este o poveste frustrantă pentru familia lui Janice Swandle. Fiica ei, Sophie, în vârstă de 11 ani, cu autism, încă nu a început școala în acest an. Cu toate că au trecut câteva săptămâni de la începutul anului școlar, consiliul local din Stoke-on-Trent, Anglia, nu a reușit să-i aloce un loc potrivit.

Situația a devenit cu adevărat tensionată atunci când familia s-a mutat de la Smallthorne la Meir în timpul verii. În urmă cu câteva luni, Janice Swandle i-a informat pe cei de la Consiliul Local că se vor muta și că Sophie va avea nevoie de o nouă școală. Cu toate acestea, până acum, nu s-a găsit o soluție.

Sophie este doar unul dintre cei 38 de elevi din anul 7 care încă nu au un loc la școală pentru anul în curs. Deși a primit inițial un loc la Academia Haywood din Burslem, schimbarea locuinței a complicat situația. Cu transportul public ca o opțiune dificilă pentru Sophie din cauza autismului ei, mama sa Janice se confruntă cu o situație dificilă.

Citește și Telefoanele la școală: Cum „păcălesc” elevii profesorii și riscă pierderea burselor. Ministerul Educației a impus sancțiuni dure

Sophie este nevoită să stea acasă

Mama, în vârstă de 42 de ani, a împărtășit cu StokeonTrentLive frustrarea și îngrijorarea pe care le simte în legătură cu situația fiicei sale. În urmă cu șase luni, Janice a acordat Consiliului Local un preaviz, anunțând despre mutarea familiei și necesitatea unei școli potrivite pentru Sophie. Cu toate acestea, până acum, situația rămâne nesoluționată, iar Sophie este nevoită să stea acasă, depinzând de un laptop în loc să interacționeze cu alți copii.

„Nu mă deranjează care școală, doar una în care poate merge pe jos dus-întors. Nu ar fi putut să ocupe locul la Academia Haywood. Ar fi fost nevoită să ia două autobuze și nu s-ar descurca. Din cauza autismului ei, ea nu este la fel de dezvoltată ca o copilă normală de 11 ani”, spune mama.

Din cauza incertitudinii referitoare la școala la care va merge Sophie, Janice nu a putut cumpăra încă uniforma școlară necesară.  Este important de menționat că, în ciuda acestei situații dificile, dacă Janice și-ar scoate fiica de la școală, ar fi amendată, lucru care îi adaugă presiune suplimentară.

Vezi și Tichete educaționale de 500 de lei pentru elevii români: Cererile părinților se depun până pe 5 octombrie. Condiții

 

Părinții așteaptă o soluție de la autorități

Janice Swandle și ceilalți părinți a căror copii se confruntă cu situații similare speră că autoritățile vor găsi rapid o soluție. 

Un purtător de cuvânt al Consiliului Local a declarat: „Avem un număr de tineri care solicită locuri și avem în prezent 38 de elevi cărora suntem în curs de a le acorda locuri la școală. Consiliul orașului lucrează în mod proactiv cu școlile locale pentru a găsi locul potrivit pentru acești elevi cât mai curând posibil”.

Cu toate acestea, părinții rămân îngrijorați și așteaptă cu sufletul la gură o soluție adecvată pentru copiii lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: anglia autism eleva mama scoala





DC Media Group Audience
pixel