OMS și UNICEF avertizează: „Decesele copiilor cauzate de deshidratare reprezintă o amenințare în creștere” în Gaza

Data publicării:
OMS și UNICEF avertizează „Decesele copiilor cauzate de deshidratare reprezintă o amenințare în creștere” în Gaza / FOTO: freepik.com @ganzevayna1
OMS și UNICEF avertizează „Decesele copiilor cauzate de deshidratare reprezintă o amenințare în creștere” în Gaza / FOTO: freepik.com @ganzevayna1

O „catastrofă în domeniul sănătății publice” este iminentă în Gaza, a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) marți, în contextul suprapopulării, a deplasării masive și a deteriorării infrastructurii.



Christian Lindmeier, purtătorul de cuvânt al OMS, a avertizat cu privire la riscul de decese civile care nu sunt direct legate de bombardamentele israeliene.

„Este o catastrofă în domeniul sănătății publice iminentă care planează cu deplasarea masivă, suprapopularea și deteriorarea infrastructurii de apă și salubritate”, a declarat Lindmeier, potrivit Reuters.

Autoritățile sanitare din Gaza afirmă că peste 8.300 de palestinieni au fost uciși de când Israel a început raidurile aeriene asupra enclavei conduse de Hamas, în urma atacurilor din 7 octombrie, când Hamas a ucis 1.400 de persoane în Israel și a luat mai mult de 200 de ostatici.

Armata israeliană a început operațiunile terestre în Gaza săptămâna trecută.

Întrebat dacă oamenii mor din cauza altor complicații decât cele datorate bombardamentelor, Lindmeier a spus: „cu siguranță, da”.

„Decesele copiilor cauzate de deshidratare reprezintă o amenințare în creștere”

Un purtător de cuvânt al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), James Elder, a avertizat cu privire la riscul de decese ale sugarilor cauzate de deshidratare, deoarece producția de apă este la 5% din nivelul normal.

„Așadar, decesele copiilor cauzate de deshidratare, în special ale sugarilor, reprezintă o amenințare în creștere”, a declarat el, adăugând că copiii se îmbolnăvesc de la apa sărată.

Se spune că aproximativ 940 de copii sunt dați dispăruți în Gaza, iar unii sunt blocați sub dărâmături. Alții suferă de traume sau stres sever. Oficiul umanitar al ONU a declarat anterior, marți, că aprovizionarea cu apă în sudul Gaza a fost întreruptă luni „din motive necunoscute”.

Lindmeier a cerut să se permită aducerea de combustibil în Gaza pentru a permite funcționarea unei instalații de desalinizare. Israelul a blocat Fâșia Gaza și refuză să permită aprovizionarea cu combustibil, afirmând că ar putea fi utilizată de Hamas în scopuri militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: copii fasia gaza oms unicef





DC Media Group Audience
pixel