„Radiografia situației copilului în România”: Peste jumătate vor să plece din țară și 2 din 10 tineri de peste 16 ani nu urmează nicio formă de învățământ

Data publicării:
„Radiografia situației copilului în România”: Peste jumătate vor să plece din țară și 2 din 10 tineri de peste 16 ani nu urmează nicio formă de învățământ / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia
„Radiografia situației copilului în România”: Peste jumătate vor să plece din țară și 2 din 10 tineri de peste 16 ani nu urmează nicio formă de învățământ / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia

Peste 50% dintre copiii din România își exprimă dorința de a pleca din țară și de a se stabili în afara granițelor, conform „Radiografia situației copilului în România”, efectuată de organizația Salvați Copiii. 



Radiografia situației copilului în România, prezentată în 10 puncte esențiale, scoate la iveală cifre îngrijorătoare, inclusiv în privința școlarizării, concluzionând că aproape 20% dintre tinerii peste 16 ani nu urmează nicio formă de învățământ.

Datele statistice, propria cercetare a organizației și analizele din surse terțe din ultimii trei ani arată că mii de minore devin mame anual în România, iar sute dintre acestea dau naștere chiar și de două sau de trei ori înainte de majorat. În ceea ce privește sesizările de abuz sexual asupra victimelor minore, doar 20% dintre cazuri ajung pe masa judecătorilor, conform oficialilor organizației, care solicită Guvernului „un plan de măsuri imediate”.

55,1% dintre copiii români doresc să părăsească țara

Analiza subliniază că peste jumătate dintre copiii români (55,1%) doresc să părăsească țara și să se stabilească în afara granițelor, iar o treime dintre aceștia ar prefera să-și continue studiile în străinătate. Printre motivele principale ale acestei dorințe se numără oportunitățile legate de educație (26,3%) și neîncrederea sau nemulțumirea față de condițiile de viață din România (21,9%).

Radiografia situației copiilor români evidențiază că în ultimii 20 de ani, numărul copiilor din țară a scăzut de la aproximativ 4.800.000 la 3.740.300, semnalând în același timp disparități semnificative în defavoarea celor din mediul rural. Este un apel la acțiune și la atenție sporită asupra problemelor cu care se confruntă tinerii din România, subliniind necesitatea unor soluții imediate și eficiente pentru a asigura un viitor mai bun pentru această generație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel