Votează pentru copii: O nouă inițiativă a ONG-ului Salvați Copiii pentru drepturile acestora

Data publicării:
Votează pentru copii O nouă inițiativă a ONG-ului Salvați Copiii pentru drepturile acestora / FOTO: freepik.com nensuria
Votează pentru copii O nouă inițiativă a ONG-ului Salvați Copiii pentru drepturile acestora / FOTO: freepik.com nensuria

Campania de informare și implicare a cetățenilor, inițiată prin site-ul www.voteazapentrucopii.ro, oferă două modalități de implicare: semnarea unei scrisori adresate candidaților la alegerile din 9 iunie și acordarea unui scor de evaluare a programelor politice în funcție de abordarea nevoilor copiilor, potrivit AGERPRES.



Organizația Salvați Copiii a lansat platforma www.voteazapentrucopii.ro, care oferă o analiză a programelor politice pentru alegerile europarlamentare din perspectiva drepturilor copiilor și solicită partidelor prioritizarea investițiilor în acest domeniu și luarea unor măsuri urgente.

Este vorba despre masă caldă generalizată în grădiniţe, şcoli, licee, program de şcoală prelungit de la 8,00 la 16,00 sau 9,00 - 17, 00, introducerea educaţiei pentru sănătate în curriculumul şcolar, asigurarea gratuităţii transportului intrajudeţean şi interjudeţean pentru elevi şi servicii gratuite de consiliere psihologică pentru copii.

Conform comunicatului, pentru informarea alegătorilor şi pentru ca, în acest an, competitorii electorali "să nu se poată eschiva din a defini soluţii la problemele structurale" cu care se confruntă copilul în România, Salvaţi Copiii a analizat, din perspectiva drepturilor minorilor, programele politice a şapte partide cotate cu şanse de a obţine mandate în Parlamentul European: Alianţa Dreapta Unită, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Naţional Liberal, Partidul Social Democrat, Reînnoim Proiectul European al României (REPER) şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România. Salvaţi Copiii are în vedere includerea şi a altor partide, în măsura în care programele politice sunt accesibile în spaţiul public online, potrivit Agerpres.

Analiza Salvați Copiii arată că programele politice variază semnificativ în raportarea la condiția copiilor din România și la nivel european. Deși patru partide (Alianța Dreapta Unită, REPER, AUR, Alternativa Dreaptă) includ măsuri destinate copiilor în capitole separate, niciun program nu menționează consultarea copiilor sau stabilirea unui buget distinct pentru copii, evidențiind o lipsă de transparență în investițiile și cheltuielile destinate acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel