„Întrebarea roșie” este: care sunt cele mai NEPOTRIVITE nume date copiilor? Românii au făcut o listă lungă: Șanel, Brusli, Rozeta sau Isterica

Data publicării:
„Întrebarea roșie” este: care sunt cele mai NEPOTRIVITE nume date copiilor? Românii au făcut o listă lungă: Șanel, Brusli, Rozeta sau Isterica / FOTO: freepik.com @freepic.diller
„Întrebarea roșie” este: care sunt cele mai NEPOTRIVITE nume date copiilor? Românii au făcut o listă lungă: Șanel, Brusli, Rozeta sau Isterica / FOTO: freepik.com @freepic.diller

Alegerea numelui pentru copil nu este niciodată o sarcină ușoară, iar mulți părinți se străduiesc să găsească prenume mai puțin obișnuite și mai speciale. Desigur, ceea ce unii consideră neașteptat sau interesant, alții pot găsi surprinzător sau chiar amuzant.



Un exemplu inedit a fost adus în discuție de către un utilizator pe platforma Reddit, care a prezentat o listă cu cele mai neașteptate nume date copiilor.

Printre acestea se numără și „Şanel”, cu mențiunea amuzantă cum sună atunci când bunicul îl strigă în parc.

„Mi se pare că pur și simplu că unii și-au bătut joc de copil”

„Întrebarea roșie este: Care sunt cele mai nepotrivite nume de copii, puse de către cunoscuți de-ai voștri sau auzite la alții?

Eu am dat de: Azaleea, Cataleya, Enzo, Leonydas”, a întrebat românul pe platforma de socializare citată.

Internauții au reacționat imediat și și-au spus experiențele cu cele mai nepotrivite nume date copiilor din România.

„Ok, cu asta o să câștig! Pe unul dintre panourile cu promoțiile anterioare din liceul meu, exista prin anii 70` o profesoară numită Poponeț Rozeta”.

„Şanel. Cum se aude. E interesant când o striga bunicul în parc, Şanel, vino să-ți șterg mucii…”

„Leușteniu.”

„Sephora. Fără glumă. Și pe sora sa mai mică o chema Prințesa. N-o să uit niciodată numele astea”.

„Am dat peste o cunostință pe Instagram și am văzut că și-a numit copilul Ramses. Am avut un coleg în clasele primare care avea al doilea prenume Norocel.”

„Marțian, pe fratele lui îl chema Decebal!”

„Serafim, nu e ok pentru un băiat, și-a luat săracul mult bully la școală”

„La bunici în sat e unul pe care îl cheamă în buletin Ciurar Scandal”

„Am o fetiță la creșă la fii-mea pe care o cheamă Alsomeeh”

„În zonă e o familie care și-a numit copiii Generalu, Colonelu, Căpitanu. Cel puțin au făcut-o corect dpdv cronologic. Ultimul cred că se va numi Soldatu. Fără perspectivă de avansare”

„În școala generală, ciclul primar, fratele meu a avut două colege, Geografia și Suferința. Erau verișoare. Vecina mătușii mele, și-a botezat copiii Mugurel și Lăcrămioara.”

„Call me boomer, dar cam orice nume ce sună mai mult străin e ciudat. Exemplu: Adonis, Fatima, Fernando. Mai sunt și numele care au variantă în română, dar s-a lăsat varianta străină a numelui (Roberto, Michelle). Oricum, fiecare e liber să-și numească copilul cum dorește. Ar trebui să aibă în cap doar faptul că nu un nume o să le facă copilul mai special. Eu aș alege nume simple și simple de pronunțat în alte limbi (Vlad, Maria, Irina, Raul)”

„Prenume care seamănă prea mult cu numele: Constantinescu Constantin, Ion Ion, Vasilica Vasile, Petronela Petruț etc.

Diminutive: Ionel, Cristinel, Bogdănel, Vasilica, Gheorghiță etc.

Nume de firme pupulare, chiar dacă la rândul lor au fost prenume acum câteva secole sau personalități extrem de cunoscute: Mercedesa, Napoleon, Bred Pit, Putin etc.

Nume ce sunt substantive: Ministru, Polonic, Patron etc.

Mai sunt țăcăniți ce și-au făcut nume din adjective: Nebunu, Frumoasa Blegu etc.

Mi se pare că pur și simplu că unii și-au bătut joc de copil.”

„Gabor Salmonella sau Gabor Prințesa-Daiana. Sunt medic și am destul de des parte de nume interesante, dar acestea momentan sunt la egalitate pe locul 1 la această categorie :)) Mi s-au părut mai `originale` față de clasicele Mercedesa, Termopana etc”

„William Oaie, Cap-de-fier Florin, Lucifer, Constantina”

„Am avut o angajată pe care o chema Pajură”

„Asistent aici: printre cele mai ciudate: Șaptebani și Șaptecai, ambele femei, fără legătură de sânge. Apoi Nicolae Nicolae și Nicolae Ceaușescu, Brusli, pacient pe numele de Cocoș și colega asistentă care îl avea în grijă în seara respectivă - Găina... etc.”

„Șachira, Învingătoru, Vevișor”

„Mărțisor și nu e de etnie. Chiar e un domn respectabil”

„Cea mai tare - o doamna cu numele mic Isterica”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel