Pe categorii de vârstă: 10 filme care învață copiii despre valori pozitive

Data publicării:
Fotografie de la Monstera Production/ Pexels
Fotografie de la Monstera Production/ Pexels

Petrecerea timpului cu copiii noștri este foarte important și, ca întotdeauna, o modalitate de a face acest lucru este să vizionați filme care transmit valori pozitive importante despre viață.



Una dintre modalitățile de a te distra cu copiii este să petreci o după-amiază vizionând filme cu ei. Dacă le oferim filme cu valori pozitive pentru copii și adolescenți, pe lângă distracție, vor învăța și ceva.

În acest articol puteți găsi o listă de filme, organizate pe vârstă, care transmit valori pozitive pentru copii și adolescenți.

Copii de la 3 la 6 ani

Inside Out

Acest film este unul dintre preferatele noastre pentru copiii de aceste vârste, deoarece îi face să înțeleagă, într-un mod simplu, ce se întâmplă cu noi atunci când trăim diferite emoții. În plus, ne oferă și alte valori pozitive precum prietenia sau incluziunea.

Povestea lui Ellie și Carl

Povestea lui Ellie și Carl de la începutul acestui film nu lasă pe nimeni indiferent. O poveste de dragoste, angajament, rezistență în fața adversității și hotărâre de a ne urmări mereu visele, chiar dacă acestea par imposibile. Pe lângă povestea de dragoste, există și prietenia dintre Carl și micuțul Russel, care ne arată valori precum prietenia sau pozitivitatea.

Găsindu-l pe Nemo

Cu toții știm povestea micului pește Nemo și a tatălui său care pleacă în căutarea lui împreună cu un alt pește numit Dory, trăind o aventură autentică peste ocean. Aici este transmisă importanța muncii în echipă pentru atingerea obiectivelor.

Călătoria lui Arlo

Povestea unui dinozaur care se pierde după moartea tatălui său și care luptă să se întoarcă acasă, depășind fiecare obstacol pe care îl întâlnește. Acest film ne transmite sentimentul de apartenență și dragoste pentru familie și cât de important este să nu renunțăm niciodată, oricât de dificil ar părea calea.

 

Filme cu valori pozitive pentru copii între 6 și 12 ani

1. Champions

Acest film spune povestea unui antrenor de baschet care ajunge să antreneze un grup de copii cu diferite dizabilități, la început fără tragere de inimă, dar ajunge să dea totul pentru echipa disparată pe care a format-o. Ne prezintă valori precum munca în echipă, angajamentul de a depăși obstacolele și dorința imensă de a trăi, în ciuda tuturor.

 

2. Doamna Doubtfire

Acest film este printre preferatele noastre. Îl includem în această grupă de vârstă, dar adulților și copiilor le place deopotrivă. Acest film spune povestea unui tată, Daniel, care trebuie să se prefacă a fi dădacă pentru a fi cu copiii săi, deoarece regimul de vizitare după divorț nu îi permite să-i vadă așa cum și-ar dori.

3. Hachiko - Cel mai bun prieten al tău

Este un film frumos și foarte emoționant care transmite valori pozitive precum loialitatea, dragostea, respectul față de animale și, evident, loialitatea acestora față de ființe umane. Spune povestea unui câine care își așteaptă zi de zi stăpânul la gară. Chiar și atunci când proprietarul moare, câinele rămâne să-l aștepte.

Adolescenți 12-13 ani

1. Pay It Forward

Acesta spune povestea unui băiat, Trevor, care vrea să facă din lume un loc mai bun și creează un proiect pentru școală care implică realizarea unui lanț de favoruri. Toată lumea va trebui să facă o favoare pentru o altă persoană și aceasta pentru alta și așa mai departe, într-un mod dezinteresat. Valori precum dragostea pentru ceilalți, altruismul și empatia sunt bine prezente.

Forrest Gump

Cine nu a auzit de Forrest Gump? Un băiat cu dizabilități care trece prin diferitele etape ale vieții sale până devine adult. Este o poveste a perfecționării, care transmite valori precum egalitatea dintre ființele umane, oricare ar fi ele, bunătatea, nu privirea doar la aparențe, urmărirea viselor și, evident, integrarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel