13 desene educaționale pentru copii

Data publicării:
13 desene educaționale pentru copii / FOTO: freepik.com@user23299994
13 desene educaționale pentru copii / FOTO: freepik.com@user23299994

Desenele animate educative pentru copii sunt foarte bune pentru învățare, dar sunt și distractive. Desenele animate învață lucruri importante, cum ar fi cititul, știința și matematica, într-un mod care seamănă cu o joacă. 



Prezentarea copiilor dumneavoastră la conținut educațional nu trebuie să fie un lucru plictisitoare. De fapt, cu resursele potrivite, învățarea poate fi la fel de distractivă ca și desenele animate de sâmbătă dimineața. Aici intră în joc desenele animate educaționale pentru copii, care îmbină animația vibrantă cu lecții care rămân în minte.

Dar de ce anume ar trebui să luați în considerare încorporarea acestor seriale animate în rutina copilului dumneavoastră:

Un studiu publicat în International Journal of Computer Graphics & Animation (IJCGA) ne oferă câteva informații. Cercetătorii au descoperit că, atunci când elevii din școlile primare au fost expuși la materiale de învățare interactive, inclusiv animații, aceștia au prezentat o îmbunătățire semnificativă a capacității lor de a dobândi cunoștințe și competențe. Studiul a evidențiat faptul că elevii au fost mai entuziaști și mai receptivi la învățare atunci când un conținut atractiv, cum ar fi animațiile, făcea parte din metoda de predare.

Am alcătuit o listă cu cele mai bune desene animate în engleză pentru copii care promit să facă din învățare o aventură. Aceste desene animate sunt mai mult decât o simplă distracție, ele sunt o punte către cunoaștere, concepute pentru a încuraja învățarea într-un mod distractiv și captivant.

1. Schoolhouse Rock

2. Super Why!

3. Sesame Street

4. Magic School Bus

5. Numberblocks

6. Dora the Explorer

7. Cyberchase

8. Blue’s Clues

9. Sid the Science Kid

10. Octonauts

11. Little Einsteins

12. Bill Nye the Science Guy

13. Wild Kratts.

Beneficiile desenelor pentru copii

Îmbunătățirea învățării vizuale: Desenele animate pentru copii îi atrag cu imagini vii și mișcare. Studiul IJCGA a evidențiat faptul că elevii care au învățat cu ajutorul animațiilor au fost mai implicați și au înțeles mai bine subiecte complexe, cum ar fi sistemul solar, decât cei care nu au făcut acest lucru.

Rezultate îmbunătățite la teste: Potrivit studiului, copiii expuși la animații educaționale au obținut rezultate mai bune la evaluări. De exemplu, un număr semnificativ de elevi care au învățat printr-o combinație de predare tradițională și animații au obținut note între 11-15 din 15 la un test, o îmbunătățire notabilă față de metodele tradiționale singure.

Angajament sporit: Cercetarea a constatat că desenele animate pentru copii mici pot duce la un entuziasm mai mare pentru învățare. Atunci când au fost folosite animații, elevii au fost mai dornici să privească și să învețe, ceea ce indică faptul că emisiunile de desene animate pentru copii pot fi un instrument puternic pentru a capta și a menține atenția copiilor.

Învățarea mixtă: Abordarea de învățare mixtă a studiului, care a combinat animațiile cu instruirea profesorului, a fost deosebit de eficientă. Acesta a arătat că integrarea desenelor animate pentru copii în procesul de învățare ar putea îmbunătăți experiența educațională tradițională, făcând-o mai interactivă și mai benefică.

Prin încorporarea acestor puncte din studiul IJCGA, putem vedea beneficiile tangibile ale desenelor animate educaționale în procesul de învățare al unui copil. Emisiunile de desene animate pentru copii sunt mai mult decât o simplă distracție; ele reprezintă o punte către o mai bună înțelegere și retenție a conținutului educațional, potrivit Splashlearn.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel