5 lucruri pe care să nu le spui NICIODATĂ unei femei însărcinate

Data publicării:
Fotografie de la Bruno Abdiel: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/in-aer-liber-afara-maternitate-insarcinata-19738355/
Fotografie de la Bruno Abdiel: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/in-aer-liber-afara-maternitate-insarcinata-19738355/

Dacă cunoști o femeie însărcinată, cel mai bine este să nu-i spui nimic despre ceea ce urmează să-ți spunem noi...



Când o femeie este însărcinată, este mai sensibilă la opiniile altora. Este normal ca el să se simtă normal atunci când se confruntă cu diverse comentarii, așa că trebuie să știi că sunt unele lucruri pe care nu ar trebui să-i spui. 

Altfel, pe lângă faptul că se poate simți rău, nimeni nu are dreptul să comenteze despre corpul sau despre viața ei.

Unele dintre comentarii pot fi amuzante sau chiar binevenite, dar nu este întotdeauna cazul. Prin urmare, din respect pentru femeia însărcinată, este necesar ca persoana să fie clară asupra unor lucruri pentru ca acesta să nu devină un moment tensionat și neplăcut.

Nu spune aceste lucruri unei femei însărcinate!

Mai jos, nu rata câteva dintre lucrurile pe care nu ar trebui să le spui unei femei însărcinate. Dacă simți vreodată nevoia, mai bine îți muști limba! Și dacă o spui, lasă să fie ceva drăguț cu el . Un compliment este întotdeauna mult mai bun.

1. Te-ai îngrașat mult

O femeie însărcinată știe deja că se îngrașă și nimănui nu le place să audă asta. Modificările pe care organismul le suferă și suferă din cauza disconforturilor tipice sarcinii sunt deja suficiente pentru a auzi și asta. Mai bine să-i spui că este foarte frumoasă și arată splendid.

2. Mai bine nu, nu este bine pentru tine sau copilul tău

Cu acest tip de comentariu facem doar ca o viitoare mamă să se simtă foarte rău ca mamă înainte de a-și ține copilul în brațe. Ea încearcă deja să aibă grijă de ea cât mai mult posibil. Dacă chiar intenționează să ia ceva dăunător și nu știe, îi putem spune într-un mod mai potrivit, de exemplu: „Am citit un articol care spunea că acest aliment nu este recomandat”.

3. A spune „arăți rău” unei femei însărcinate

Nopțile proaste fără somn, fricile, durerea, disconfortul, grijile pe care le puteți avea în timpul sarcinii, toate vă obosesc vizibil fața. Dar nu este o opțiune bună să-i reamintești într-un mod atât de derogatoriu.

În loc să-i spunem că arată rău, putem spune că suntem îngrijorați de sănătatea ei și să întrebăm dacă putem face ceva pentru a o ajuta să se simtă mai bine. Dar să nu ne concentrăm pe aspectele mai negative ale stării lui, să găsim ceva bun să-i spunem!

4. Bucură-te acum pentru că de îndată ce se naște libertatea ta se termină

O mamă, chiar dacă este nouă, are o idee despre ceea ce va trebui să experimenteze când se va naște copilul. Lucruri precum să nu dormi sau să ieși din nou sunt doar minciuni. Este mai bine să-i spunem că cele mai complicate situații sunt doar temporare și că, dacă are nevoie de ajutorul nostru, vom fi dispuși să dăm o mână de ajutor.

De fapt, înainte de a face un comentariu de acest tip, este mai bine să reflectăm la ceea ce sunt copiii cu adevărat pentru o mamă . Ei vin să-ți schimbe viața și existența în bine. 

O vor îmbogăți în fiecare zi și o vor face să știe ce este iubirea adevărată și necondiționată pentru totdeauna. Nu este nimic mai important decât asta. Nici libertate, nici somn.

5. Am lucrat pana în ultima zi de sarcina

Sunt oameni care trebuie să lucreze și alții care se pot bucura de concediu de sarcină și apoi de concediu de maternitate plătit.

 Viața nu este la fel pentru toată lumea, așa că sunt femei care au sarcini foarte dificile și altele care le au mult mai ușor. 

Este mai bine să nu faci comparații, pentru că au nevoie să se odihnească mai mult sau pentru că pur și simplu se pot bucura de acea etapă.

Acestea sunt câteva lucruri care nu ar trebui spuse unei femei însărcinate pentru că pur și simplu nu sunt comentarii care să poată fi primite cu cordialitate. Prin urmare, dacă vrem să obținem un comentariu corect, este mai bine să facem un compliment pentru care se simte bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel