7 secrete: Copiii și părul încâlcit, o combinație care dă dureri de cap părinților. Trucuri de folos

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels

Mamele de fetițe știu despre ce vom vorbi în acest articol. Una dintre cele mai ”tumultoase” experiențe poate fi pieptănatul părului fetiței.



Dacă ești mamă de băiețel, atunci acest articol nu este pentru tine. Ești o mamă norocoasă deoarece ai scăpat de un „Au mami! Mă doare!”.

În schimb, dacă ești mămică de fetițe cu păr lung, acest articol este pentru tine.

Deja te-ai convins că pieptănatul și descurcarea părului încâlcit nu este tocmai atât de ușor precum ar crede alții.

Și cu atât mai mult dacă au părul tare, uscat sau creț. Deși, în realitate, orice tip de păr poate deveni o provocare de fiecare dată când o fetiță trebuie să-și pieptene părul, pentru că..... Au, mă doare!

Descoperă trucurile pentru a descurca părul fiicei tale

Nu trebuie să treci prin atâtea încercări în fiecare dimineață când piepteni părul fiicei tale. Poți transforma acel moment în ceva plăcut dacă știi să-i descurci părul fără a o răni. Acest lucru este posibil și îl poți realiza, trebuie doar să urmezi sfaturile pe care ți le oferim mai jos.

1. Folosiți spray cu apă

Cumpărați o sticlă pe care o puteți umple cu apă și care are o duză de pulverizare destul de puternică. Încercați să nu uscați niciodată părul fiicei tale, mai ales dacă este creț! Dacă îi vei umezi părul îți va fi mult mai ușor să-l descurci, atâta timp cât o faci cu peria potrivită. Este important să nu udați prea mult, ci doar să le umeziți, astfel încât totul să fie mai ușor.

2. Nu-i spăla părul prea des

De două sau trei ori pe săptămână este mai mult decât suficient, în funcție de tipul de păr pe care îl are fiica ta. Spălatul părului prea des îl va face să devine casant, uscat și dificil de pieptănat. În plus, folosește doar șampon pentru copii.

3. Folosiți balsam sau o soluție anti-încâlcire

Pe piață există nenumărate produse de anti-încâlcire pentru copii care te pot ajuta să pieptăni cu ușurință părul fiicei tale. Cu toate acestea, nu toate merită. Trebuie să vă asigurați că ingredientele sunt naturale și respectuoase cu scalpul pentru a evita iritațiile inutile.

4. Împleteşte părul înainte de culcare

În cazul în care părul tău este lung, ar fi bine să îl legi sau să îl împletești înainte de culcare, reducând șansele de a se încurca peste noapte din pricina mișcărilor din timpul somnului. În plus, în timpul zilei poţi menţine părul împletit cu aceste 12 împletituri rapide, gata în 5 minute.

2. Fotografie... (pexels-rdne-stock-project-10566156_46202200.jpg)

Foto: RDNE Stock Project/ Pexels

Totodată, optează pentru o faţă de pernă satinată, deoarece acest tip de faţă de pernă ajută la prevenirea încurcării părului.

5.Tunde vârfurile părului regulat

Tunderea vârfurilor despicate din 3 în 3 luni este esențială pentru menținerea unui păr sănătos și fără noduri. Coafarea poate fi realizată aplicând agenți de protecție termică și menținând setarea unei călduri la un nivel moderat, astfel încât să nu deterioreze firul de păr.

6. Piaptănă-l cu grijă pentru a descurca părul

Pentru a vă pieptăna cu grijă, este important să începeți întotdeauna descâlcirea de la vârfuri și apoi să continuați în sus.

De asemenea, puteți aplica puțină presiune pe păr cu mâna pentru a evita tragerea. De exemplu, dacă pieptănați secțiunea de jos, plasați mâna deasupra punctului în care începeți să descurcați părul.

Pe lângă tot ceea ce s-a spus mai sus, ar trebui să rețineți că, dacă sunt folosite benzi de păr, cu cât sunt mai elastice și moi, cu atât mai bine. Pe de altă parte, nu puneți apă de colonie pe păr sub nicio formă, deoarece alcoolul se usucă și vă poate irita scalpul.

7. Foloseşte un pieptăn sau o perie specială

Trebuie să folosești un pieptăn cu dinți rari pentru a minimiza ruperea și a preveni formarea de alte noduri. Iar înainte de a începe periatul, îți recomandăm să îți piepteni ușor părul cu degetele, pentru îndepărtarea oricăror noduri de suprafață, astfel va fi mult mai ușor să continui procesul de descurcare cu pieptănul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel