Aceasta este jucăria pe care copiii tăi NU ar trebui să o aibă: Îi expune la un mesaj macabru

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la George Chambers/ Pexels
Fotografie de la George Chambers/ Pexels

Unele personaje pot apărea sau se pot comporta în moduri care pot speria sau deranja copiii. Jucăria de plus „Huggy Wuggy” ar putea fi una dintre ele.



În ultima vreme, un personaj din lumea digitală a reușit să traverseze ecranele și să se insinueze în viața copiilor. Huggy Wuggy, protagonistul terifiantului joc video pentru Poppy Playtime, a luat forma unei jucării de pluș și este la îndemâna celor mici.

În timp ce unii copii ar putea considera că este interesant să dețină această păpușă cu aspect sinistru, există un risc potențial de care părinții ar trebui să fie conștienți. Vă spunem de ce ar trebui să împiedicați copiii dvs. să devină interesați de această jucărie moale.


Ce este Huggy Wuggy?

Huggy Wuggy și însoțitoarea lui Kissy Missy sunt personajele principale ale unui joc video de groază pentru adulți numit Poppy Playtime, creat de MOB Games. Setarea jocului este un magazin de jucării abandonat pe care un fost angajat îl explorează rezolvând puzzle-uri. Dacă nu reușești, Huggy Wuggy te va îmbrățișa până când vei pierde respirația.

În ciuda numelui drăguț și amuzant, deoarece Huggy înseamnă „îmbrățișare”, acest personaj este un monstru albastru, blănos, cu dinți ascuțiți și un aspect tulburător. Când își surprinde victimele, le termină îmbrățișându-le atât de tare până când nu mai pot respira.

Deși jocul Poppy Playtime are un rating de +12, mulți copii mai mici îl joacă. La fel, acest monstru virtual a reușit să depășească jocul său video original și să preia aplicații precum Roblox și Minecraft sau rețele sociale precum YouTube și TikTok.

Unul dintre cele mai populare videoclipuri ale sale îl prezintă pe personajul albastru interpretând un cântec captivant despre îmbrățișare și strângere până când explodezi. În plus, mai mulți YouTuberi creează cântece și videoclipuri proprii și destul de deplasate despre acest animal de pluș.devenind foarte popular și cunoscut.

Deși aceste producții nu sunt destinate copiilor, ele pot ajunge cu ușurință pe ecrane fără supraveghere. Chiar dacă telefonul copilului tău are control parental, aceste videoclipuri cu titluri inofensive le scapă de obicei.


Plușul Huggy Wuggy și pericolele lui

Un studiu realizat în Rusia a arătat că mulți copii își doresc să aibă această jucărie moale pentru că este un personaj la modă. Deținerea păpușii acestui personaj i-ar da prestigiu printre semenii săi și nu ar fi o jucărie cu care să se joace.

Dar deținerea unei jucării de pluș Huggy Wuggy, vizionarea videoclipurilor lui sau jocul Poppy Playtime poate expune copiii la un mesaj macabru. În această poveste, îmbrățișările nu mai sunt ceva amabil și afectuos și devin o modalitate de a face rău altuia.

 

Din păcate, acest comportament distorsionat a depășit locul de joacă, unde mulți copii încearcă să reproducă amenințările și îmbrățișările intense, căutând plăcerea de a provoca disconfort sau chiar de a-și răni semenii.

Normalizarea acestui tip de comportament agresiv poate avea consecințe negative asupra dezvoltării emoționale și sociale a copiilor.

Iată cum promovarea comportamentelor dăunătoare sub formă de divertisment poate contribui la un mediu școlar toxic și poate afecta calitatea interacțiunilor dintre copii.

Pe de altă parte, deși videoclipurile și jocurile acestui personaj nu prezintă violență grafică sau sânge, ele descriu o poveste de groază care nu este potrivită pentru copii. Suspansul și teama cauzate de acest produs pot provoca disconfort, coșmaruri sau anxietate la copii.


Cum să facem față acestui fenomen?

Copiii nu ar trebui să vadă sau să se joace cu jucăria de plus Huggy Wuggy. În ciuda aspectului copilăresc, înșiși creatorii personajului subliniază că este un produs pentru adulți.

În orice caz, jocurile, videoclipurile și accesoriile sale sunt accesibile celor mici. Deci, adulții sunt cei care trebuie să facă față situației. Acestea sunt câteva sfaturi care vă pot ajuta.

Alege jucării sigure

Imaginația și jocul sunt esențiale pentru dezvoltarea copiilor. Prin urmare, este necesar să se țină cont de posibilele riscuri asociate cu anumite jucării, precum jucăria de pluș Huggy Wuggy.

Siguranța copiilor, atât fizică, cât și psihică, ar trebui să fie prioritatea atunci când alegeți o jucărie. Vârsta recomandată, scopul jocului și caracteristicile personajelor care le ilustrează sunt, de asemenea, aspecte de luat în considerare. Conversațiile deschise cu copilul și supravegherea vă vor ajuta să alegeți opțiuni distractive și inofensive.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel