Aceste cinci obiceiuri nesănătoase te împiedică să fii fericită fără să-ți dai seama

Data publicării:
Aceste cinci obiceiuri nesănătoase te împiedică să fii fericită fără să-ți dai seama / FOTO: freepik.com
Aceste cinci obiceiuri nesănătoase te împiedică să fii fericită fără să-ți dai seama / FOTO: freepik.com

Fericirea nu este o stare permanentă, ci momente mici, de zi cu zi, care ne dau satisfacție și pace.Cultivarea fericirii înseamnă să știm să apreciem aceste momente și, mai ales, să știm că ea este efemeră (dar tocmai de aceea este atât de valoroasă).

Iar obiceiurile noastre joacă un rol important în toate acestea; uneori, fără să ne dăm seama, menținem obiceiuri care ne îndepărtează de această stare de pace și bunăstare. Să le observăm, să devenim conștienți de ele și să începem să le schimbăm, este o modalitate bună de a ne apropia de acea fericire. Care sunt aceste obiceiuri dăunătoare și cum să le schimbăm?

1. Te compari constant cu ceilalți

Ființele umane s-au comparat întotdeauna; este inevitabil și natural. Cu toate acestea, în era social media, este și mai ușor să te compari constant cu alții.

2. Oboseala acumulată de la prea multă muncă. Procrastinarea

Procrastinarea este un obicei comun care poate genera stres și anxietate, deoarece ajungem să amânăm sarcinile și, în cele din urmă, munca se acumulează, ne simțim vinovați, sarcina noastră mentală crește. Toate acestea au un impact clar asupra păcii noastre sufletești.

3. Menții relații care de fapt te defavorizează.

Relațiile au un impact mare asupra fericirii noastre. Dar, uneori, menținem legături cu persoane care ne fac să ne simțim rău (de teama de a spune nu, de a nu fi singuri, de a nu răni cealaltă persoană...). Acestea sunt relații care sunt de fapt negative sau care nu ne susțin. Dar, desigur, acest lucru ne afectează energia și ne reduce bunăstarea.

4. Te concentrezi prea mult pe aspectele negative

Pesimismul și autocritica constantă sunt obiceiuri mentale care te pot împiedica, de asemenea, să fii fericit. Să vezi sistematic doar partea negativă a lucrurilor și să te concentrezi pe eșecurile tale îți limitează capacitatea de a te bucura de viață. De asemenea, este nerealist; există lucruri rele în viață și avem dreptul să le simțim, dar.... există într-adevăr doar lucruri rele?

5. Nu ai grijă de sănătatea ta fizică

Neglijarea sănătății fizice, cum ar fi somnul insuficient, alimentația necorespunzătoare sau evitarea exercițiilor fizice, ne afectează și fericirea. Sănătatea fizică și mentală sunt strâns legate, iar neglijarea uneia o afectează pe cealaltă. Dacă nu ne odihnim bine, este ușor să ne simțim iritați sau chiar triști; dacă suntem obosiți și mâncăm prost, este de asemenea ușor să ne simțim triști..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stil de viata
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel