Acestea sunt cele mai bune 5 cântece pentru dormit, conform științei

Data publicării:
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Întinde-te pe spate, relaxează-te și ascultă. Pe baza celor mai recente cercetări, unii cercetători au creat această listă de redare cu cele mai bune melodii pentru dormit. Potrivit experților, ascultând aceste piese muzicale ar trebui să putem adormi mai repede și să dormim mai bine și mai mult.



Muzica îmbunătățește întotdeauna starea de spirit

Muzica are, fără îndoială, un efect asupra stării noastre de spirit. Te poate face să râzi, să plângi, să tremurați, să vă scuture sufletul sau, așa cum va ști oricine care a asistat vreodată la un spectacol de seară la teatru, poate fără tragere de inimă, vă poate adormi.

Cercetările emergente de la oamenii de știință în domeniul somnului, din întreaga lume, spun că există un motiv întemeiat pentru acest lucru, iar acum îl puteți folosi pentru a face timpul de somn binemeritat și mai bun.

Muzica a fost folosită în ceremoniile de vindecare de către șamani de mii de ani, în multe culturi diferite. Să ne gândim la riturile de vindecare ale indienilor sau la dansurile colective ale triburilor africane.

Să nu uităm de cântecele de leagăn nemuritoare pe care mamele le transmit generație după generație. Toate acestea sunt legate de efectul pe care muzica îl are asupra corpului nostru.

Confirmarea tradiției

Confirmarea acestor credințe a venit dintr-un studiu surprinzător de la Universitatea din Hong Kong. Cercetătorii au descoperit că subiecții studiului care au ascultat muzică cu 30 până la 45 de minute înainte de culcare în fiecare noapte timp de trei luni au adormit mai repede, au dormit mai adânc și s-au simțit mai bine în dimineața următoare.

Trucul: melodiile pe care le ascultau erau toate setate la tempouri între 60 și 80 de bătăi pe minut. Mai simplu spus, au fost în timp cu inima noastră, de fapt acesta este ritmul nostru aproximativ al inimii când adorm. În practică, muzica îți permite să aduci corpul la relaxare, sincronizându-te cu el, doar alege melodiile pentru a dormi.

Muzică pentru dormit, dar și pentru...

Efectul pe care ascultarea muzicii îl are asupra noastră devine o formă specială de meditație; ascultând cu atenție mediul înconjurător, ritmul cardiac încetinește, tensiunea arterială scade, anxietatea scade și viața curge în ritmul cântecului pe care îl ascultăm. Alege doar melodiile potrivite pentru dormit.

Desigur, același lucru este valabil și pentru muzica energică. De exemplu, Royal British Automobile Association a clasificat „Ride of the Valkyries” a lui Wagner drept cea mai periculoasă melodie din lume pentru șoferi, datorită ritmului frenetic care te face să te simți mai îndrăzneț și să provoci limitele de viteză. La fel ca cavaleria aeriană a colonelului Kilgore din „Apocalypse Now”.

2. Fotografie... (pexels-eren-li-7241292_51880000.jpg)

Fotografie de la Eren Li/ Pexels

Legătura dintre inimă și muzică

După ce au descoperit legătura irezistibilă dintre bătăile inimii și tempo-ul muzical, terapeuții în somn au început chiar să colaboreze cu muzicieni pentru a crea ceea ce ar putea deveni cunoscut în istorie drept cel mai relaxant playlist vreodată.

În 2011, trio-ul englez Marconi Union a colaborat cu Academia Britanică pentru a crea o piesă instrumentală de opt minute numită „Weightless”, compusă doar pentru a linişti ascultătorul în relaxare prin sunete şi tempo-uri dovedite care scad ritmul cardiac.

Într-un studiu recent din Regatul Unit, participanții au încercat să rezolve puzzle-uri dificile în timp ce ascultau diferite tipuri de muzică.

O reducere abundentă a anxietății și, prin urmare, o îmbunătățire a performanței a fost găsită în timp ce se asculta „Wightless”. Savanții au mers atât de departe în ceea ce privește efectul pe care muzica îl are asupra corpului, încât îi sfătuiesc să nu asculte cântecul celor care trebuie să conducă.

Cele mai bune 5 melodii pentru dormit

Să rezumăm: Muzica are efecte importante asupra stării de spirit; atâta timp cât merge în timp cu inima noastră. Așadar, iată cele mai bune 5 melodii pentru dormit, adunate în lista de redare pentru culcare:

„Fără greutate” de Marconi Union

Youtube video image

”Clar de lună” de Claude Debussy

„Canzonetta sull'aria” de Wolfgang Amadeus Mozart

„Nocturnă în mi bemol major op. 9 nr. 2” de Frederic Chopin

„The Boxer” de Simon & Garfunkel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel