Activități creative de Paște pentru copii: 10 idei pe care le poți face acasă

Data publicării:
Activități creative de Paște pentru copii 10 idei pe care le poți face acasă / FOTO: freepik.com
Activități creative de Paște pentru copii 10 idei pe care le poți face acasă / FOTO: freepik.com

Paștele este o perioadă a anului în care familia se reunește, când se bucură de câteva zile de vacanță. Astfel că acesta este un moment perfect pentru a-i implica pe cei mici în diverse activități creative. Iată câteva dintre acestea.



Cu sosirea sărbătorii Pascale, vine și bucuria de a petrece timp de calitate alături de cei mici. Paștele este un prilej minunat de a-i implica pe copii în diverse activități distractive și creative, care să le aducă nu doar bucurie, ci și să le ofere ocazia de a învăța lucruri noi și de a crea amintiri de neuitat.

De la decorarea ouălor și organizarea unei vânători de comori, până la gătitul rețetelor tradiționale și realizarea de artizanate de Paște, există o varietate de activități pe care le puteți planifica împreună cu cei mici pentru a face din această sărbătoare un moment special pentru întreaga familie.

Iată câteva de idei creative pentru Paște:

Sursa foto: freepik.com@ImageFlow

1. Decorațiuni din hârtie pentru amenajarea casei

2. Ouă din material textil cusute manual 

3. Scrisoarea pentru Iepurașul de Paște

4. Ghirlandă cu iepurași din hârtie 

5. Coșuleț din plastic pentru ouă de Paște

6. Iepurași veseli cu poza copiilor

7. Semne de carte iepuraș

8. Ou de Paște decorat cu mărgeluțe, pom-pom și nasturi

9. Vânătoarea de Ouă. După ce ouăle sunt gata, organizează o vânătoare de ouă pentru copii distractivă – ascunde ouăle și premiază-l dacă le găsește pe toate în timp record, sau dacă găsește cele mai multe ouă! Copiii vor râde cu poftă la acest tip de joc și se vor întrece pentru a strânge în coșulețele lor cât mai multe ouă colorate.

Citește și „Rețete simple de drob de Paște pe care să le pregătiți împreună cu cei mici”

Desigur, din lista de activități nu putea lipsi vopsitul ouălor.

Iată cum să decorezi ouăle de Paște cu copiii

Sursa foto: freepik.com

Mai întâi, obțineți niște ouă de găină și niște vopsea acrilică. Pentru a adăuga o notă de distracție ouălor pictate, puteți folosi autocolante, imprimeuri, sclipici, strasuri și multe altele pentru a le personaliza.

Pentru cei mici, însă, o modalitate ușoară de a decora ouăle este să folosească creioane colorate. Puteți desena flori, animale, fluturi și apoi să trasați contururile cu un marker negru. O altă idee este să folosiți hârtie creponată colorată pentru a crea desene sau figuri geometrice (cum ar fi inimioare sau stele) pe suprafața ouălor. Îl poți folosi și pentru a lega flori artificiale în jurul ouălor.

Dacă aveți niște cărți vechi de povești sau reviste vechi la îndemână, puteți decupa acest material și lipiți figuri sau scene distractive pe ouă. În plus, există multe versiuni creative care pot fi realizate cu material reciclat: de exemplu, cu coji de portocale uscate sau conuri de pin și pietre poți crea mici ornamente foarte originale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Joaca si DIY





DC Media Group Audience
pixel