Aștepți o fetiță? Iată cele mai frumoase nume de nimfe și zâne cu semnificație

Data publicării:
Fotografie de la Jill Wellington/ Pexels
Fotografie de la Jill Wellington/ Pexels

Așteptați o fetiță și doriți să alegeți pentru ea un nume cu o tentă legendară, care se referă la o lume magică? Fie că este un nume celtic, un nume inspirat de zânele pădurii, sau numele unei nimfe grecești, fiecare dintre aceste nume ne oferă o notă de feerie și istorie. Care sunt cele mai frumoase nume de zână?

Suntem obișnuiți să ne gândim la zâne ca la personaje Disney sau de desene animate, dar în realitate mitologia este plină de zâne care poartă nume cu adevărat sugestive.

Nume de zâne celtice

Mitologia celtică este plină de figuri feminine puternice și fermecate, adesea asociate cu natura și magia. Iată cinci nume de zâne celtice cu semnificațiile lor.

Brigid: vine de la numele zeiței celtice a poeziei, vindecării și forjei. Brigid este o figură foarte importantă în mitologia irlandeză, venerată atât ca zeiță păgână, cât și ca sfântă creștină.

Aine: înseamnă „splendoare” sau „strălucire”. Aine este o zeiță a suveranității, a soarelui și a fertilității, adesea descrisă ca o zână care dansează în lanurile de porumb.

Niamh: înseamnă „luminos” sau „strălucitor”. Niamh este o figură mitologică irlandeză.

Numele zânelor pădurii

Zânele pădurii sunt creaturi fermecate care trăiesc printre copaci și flori, protectori ai naturii și aducătoare de magie.

Nume inspirate din aceste figuri magice:

Lila: zâna liliac, nume care evocă delicatețea și frumusețea florilor sălbatice. Lila este o zână cu flori, adesea asociată cu pajiști și păduri înflorite.

Flora: din latinescul „floare”. Flora este zeița romană a florilor și a primăverii, adesea descrisă ca o zână care împrăștie petale de flori.

Silvia sau Sylvie: derivă din latinescul „silva” care înseamnă „lemn” sau „pădure”. Silvia este o zână de pădure, protectoare a copacilor și a animalelor sălbatice.

Fay: Un nume care înseamnă pur și simplu „zână”. Fay este un nume scurt și dulce, perfect pentru o fetiță cu suflet fermecat.

Morgana: vine din galeză și înseamnă „naștere pe mare”. Morgana este una dintre cele mai faimoase zâne din legenda Arthuriană, adesea descrisă ca o vrăjitoare puternică.

Selene: înseamnă „lună” în greacă. Selene este o zeiță a lunii, adesea descrisă ca o vrăjitoare vrăjitoare cu puteri nocturne.

Hekate: nume grecesc care înseamnă „departe”. Hekate este zeița magiei, a vrăjitoarelor și a răscrucelor de drumuri, o figură de temut și respectat.

Lilith: de origine mesopotamiană, Lilith este o figură controversată, adesea descrisă ca un demon sau vrăjitoare, dar și ca o puternică zeiță a nopții.

Cele mai frumoase nume ale nimfelor grecești

Calypso: înseamnă „cea care se ascunde”. Calypso a fost o nimfă din insula Ogygia care l-a ținut pe Ulise timp de șapte ani cu dragostea ei.

Naiade: Un termen general pentru nimfele de apă dulce, cum ar fi izvoarele și râurile. Naiadele erau cunoscute pentru frumusețea lor și pentru legătura lor cu apa.

Eurydice: numele unei nimfe iubite de Orfeu. Înseamnă „justiție larg răspândită”.

Arethusa: o naiadă care, pentru a scăpa de avansurile unui zeu fluvial, a fost transformată într-un izvor.

Galatea: înseamnă „alb ca laptele”. Galatea a fost o nimfă de mare îndrăgită de ciclopul Polifem.

Numele nimfelor nereide

Nereidele sunt cele 50 de fiice ale lui Nereus și Doris, deci nepoatele lui Oceanus, care guvernează în Marea Mediterană. Conform mitului, aceste femei frumoase sunt întotdeauna prietenoase și îi ajută mereu pe marinari, alungând furtunile periculoase din calea acestora.

Nume de Nereide cu semnificația lor

Thetis: una dintre cele mai cunoscute Nereide, mama lui Ahile. Numele înseamnă „dispoziție divină” sau „instituție”.

Amphitrite: înseamnă „cea care înconjoară”. Amfitrite a fost soția lui Poseidon și regina mării.

Galene: înseamnă „calm” sau „liniște”. Galene a fost o nereidă asociată cu apele calme ale mării.

Doris: nume care înseamnă „cadou”. Doris a fost o Nereidă, mama celorlalte Nereide și a reprezentat generozitatea mării.

Psamathe: înseamnă „nisipul mării”. Psamathe a fost o nereidă asociată cu plajele și coastele nisipoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment

DC Media Group Audience
pixel