Băiat sau fetiță? Află chiar acum folosind calendarul chinezesc al sarcinii

Data publicării:
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Din momentul în care descoperim că așteptăm un copil mintea noastră începe să-și imagineze ce ar putea fi: băiat sau fetiță? 



Cu anumite analize medicale putem afla, dar există și calcule străvechi și tradiționale cu care putem încerca să ghicim dacă bebelușul va fi fetiță sau băiat.

Iată metoda calendarului chinezesc al sarcinii, care se bazează pe o tradiție străveche transmisă din generație în generație.

Ești curios să afli sexul bebelușului tău?

O tradiție chineză veche te-ar putea ajuta în acest sens. Este vorba de calendarul chinezesc al sarcinii, care se bazează pe calcule inspirate din teoriile Yin și Yang pentru a afla dacă copilul nenăscut va fi băiat sau fetiță.

Această metodă de calcul era deja folosită în epoca imperială și se bazează pe un instrument sub forma unui tabel care raportează date care se referă, pe lângă teoria deja menționată, la cea a celor Cinci Elemente, cea a celor Opt Trigrame și a lui I Ching.

Consultând tabelul, traversând vârsta lunară a mamei și luna lunară a concepției, se va putea descoperi sexul copilului nenăscut.

Cum să aflați sexul copilului nenăscut cu calendarul chinezesc

Tabelul chinezesc este calendarul prin care puteți afla sau planifica dinainte sexul nou-născutului. Acest manuscris antic a fost găsit de arheologi la Beijing. Mai precis, a fost găsit în locul unde a fost înmormântat un faimos împărat chinez.

Potrivit celor care au întocmit acest tabel, ciclul menstrual lunar este cel care afectează ceva avea viitoarea mamă - o fată sau un băiat.

1. Tabel chin... (harta-coceptiei_96829000.jpg)

Conform indicațiilor chinezești, se pare că șansele cele mai mari de a avea un băiețel sunt dacă mama îl concepe în luna iunie și daca ea are vârsta de 18, 20, 30 și 42 de ani.

Cele mai ridicate șanse pentru ca mama să aibă o fetiță sunt dacă aceasta o concepe în luna aprilie și are vârsta de 21,22 și 29 de ani. 

Reamintim că încercarea de a afla sexul bebelușului tău conform calendarului chinezesc al sarcinii poate fi distractivă, dar nu este o metodă de încredere.

Pentru a avea un rezultat concret și științific, va fi suficient să ne referim la analizele medicale care ne pot spune, cu certitudine absolută, dacă copilul nenăscut va fi băiat sau fetiță. Vorbim despre amniocenteza morfologică și testarea ADN-ului fetal.

În așteptarea trecerii primelor 16/20 de săptămâni de gestație, timp după care sexul bebelușului poate fi descoperit și prin ecografie, calculul după tradiția antică chineză poate fi doar o activitate distractivă.

Te poate interesa și: 

Greața din timpul sarcinii ne poate revela sexul copilului? Ce spun specialiștii

Uneori, în timpul ecografiei, fătul se pune în poziții care nu ne permit să vedem organele genitale. Oamenii de știință au făcut câteva cercetări și studii în urma cărora au stabilit că greața din timpul sarcinii ne poate oferi indicii despre sexul bebelușului.

După ce a studiat aproximativ 2 milioane de sarcini, un grup de oameni de știință suedezi a stabilit că femeile care aveau greață și vărsături dimineața în timpul sarcinii așteptau o fată.

Au ajuns la această concluzie în urma analizării rezultatelor: în 56% dintre cazurile studiate,  femeile care au avut greață în primele trei luni de sarcină așteptau o fată. Femeile care au avut o sarcină cu mai puține simptome au născut băieți... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: sexul bebelusului tabel chinezesc




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel