Care este semnificația numelui Aria

Data publicării:
Care este semnificația numelui Aria / FOTO: freepik.com@EyeEm
Care este semnificația numelui Aria / FOTO: freepik.com@EyeEm

Eşti însărcinată şi urmează să aduci pe lume o fetiţă, dar încă nu ești decisă cum să o numești? Iată care este semnificația prenumelui Aria!



Aria este un nume de gen neutru, cu origini italiene, perfect pentru micuța ta. În italiană, sensul literal al prenumelui Aria este „aer", dar este, de asemenea, un termen muzical care desemnează un "cântec" sau o "melodie" în cadrul unei opere, menit să fie impregnat de ceea ce simte personajul în momentul crucial al interpretării sale.

Aria are rădăcini grecești, latine, ebraice și persane și are diverse semnificații în funcție de cultura în care se află. O Aria este un solo vocal elaborat într-o operă, ceea ce face ca acest nume elegant să se potrivească perfect pentru părinții cu înclinații muzicale.

Celelalte semnificații ale prenumelui Aria sunt la fel de atrăgătoare. În persană, Aria înseamnă "nobil". În ebraică, Aria este derivat din numele Ariel, care înseamnă "leul lui Dumnezeu". Iar în mitologia greacă, Aria (sau Areia) este o nimfă din insula Creta care a avut un fiu cu Apollo, zeul muzicii și al poeziei.

În ultimii ani, numele Aria a crescut în popularitate în SUA. Personajele din seriale de televiziune de succes, precum Aria Montgomery din Pretty Little Liars și Arya Stark din Game of Thrones, au contribuit fără îndoială la ascensiunea acestui nume în topuri.

Aria este un nume neutru din punct de vedere al sexului, care poate fi folosit pentru băieți sau fete, ba chiar fiind un nume pentru băieți în unele părți ale lumii. În Statele Unite, însă, este dat mai ales fetelor. Numele de trei silabe se pronunță are-ee-uh (sau ar-ya cu varianta Arya). Printre diminutivele posibile se numără Ari, Ri și Riri. Aria poate fi, de asemenea, o prescurtare pentru nume mai lungi precum Ariana și Ariadne.

Numele Aria a apărut pentru prima dată pe lista Administrației de Securitate Socială de top nume de copii pentru fete în 2000. A crescut constant în popularitate în următorii 20 de ani și a intrat în topul 100 al numelor pentru fete din SUA în 2012. La fel ca multe dintre cele mai populare nume de bebeluși din zilele noastre, Aria este un nume scurt, dulce și cu multe vocale (similar cu Olivia, Emma, Ava, Amelia, Mia, Liam și Noah). Cu semnificațiile sale frumoase și sunetul său melodic, Aria va atinge cu siguranță coarda potrivită cu părinții pentru anii ce vor urma.

Citește și „Semnificația numelui Anastasia”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel