Cât timp petreci ajutându-ți copilul la temele școlare? Un studiu a dezvăluit că în această țară 45% dintre părinți NU oferă deloc ajutor / FOTO

Data publicării:
Cât timp petreci ajutându-ți copilul la temele școlare? Un studiu a dezvăluit că în această țară 45% dintre părinți NU oferă deloc ajutor. FOTO: freepik.com @YuriArcursPeopleimages
Cât timp petreci ajutându-ți copilul la temele școlare? Un studiu a dezvăluit că în această țară 45% dintre părinți NU oferă deloc ajutor. FOTO: freepik.com @YuriArcursPeopleimages

Dacă ești părinte, cu siguranță te-ai întrebat cât timp trebuie să dedici copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și facă temele școlare.Un studiu realizat de Fundația Varkey și preluat de World Economic Forum, desfășurat pe aproape 27.500 de părinți din 29 de țări, arată că părinții din India petrec în medie 12 ore pe săptămână ajutându-și copiii cu temele școlare. În schimb, în țări cu economii dezvoltate, precum Statele Unite și Marea Britanie, timpul acordat sprijinului școlar este mai redus. Părinții din Statele Unite și Polonia se apropie de 6,2 ore săptămânal, în timp ce cei din Marea Britanie ajung la 3,6 ore. La polul opus, părinții din Finlanda și Japonia se implică mai puțin, cu 3,1, respectiv 2,6 ore în fiecare săptămână.

Citește și Bursele, un coşmar pentru părinţi: „Blocaj” din cauza „cozilor de copii”, după ce sute de şcoli îi obligă să deschidă conturi la anumite bănci

În țările dezvoltate, sprijinul acordat de părinți pare să scadă semnificativ

2. -imagine fara descriere- (cat-timp-petreci-ajutandu-ti-copilul-la-temele-scolare-un-studiu-a-dezvaluit-ca-in-aceasta-tara-45prc--dintre-parinti-nu-ofera-deloc-ajutor--foto-2_77059600.jpg)

SURSA FOTO: captură Studiu varkeyfoundation.org

Privind la nivel global, aproximativ un sfert dintre părinți dedică cel puțin 7 ore pe săptămână pentru a ajuta copiii lor cu temele școlare sau pentru a-i sprijini să înțeleagă materiile școlare. Totuși, există variații semnificative în funcție de țară. În Columbia, 39% dintre părinți se implică în această măsură, în Vietnam cifra ajunge la 50%, iar în India la 62%.

Cu toate acestea, în țările cu economii dezvoltate, sprijinul acordat de părinți pare să scadă semnificativ. Doar 11% dintre părinții din Regatul Unit, 10% din Franța și Japonia, și doar 5% dintre părinții finlandezi oferă un sprijin atât de intens copiilor lor.

Pe de altă parte, în India, părinții petrec în medie 12 ore pe săptămână ajutându-și copiii cu școala, în timp ce cei din Vietnam dedică 10,2 ore, iar mamele și tații turci acordă 8,7 ore pe săptămână acestui scop.

Media la nivelul celor 29 de țări analizate se situează la 6,7 ore pe săptămână.

În concluzie, părinții din diferite țări au abordări diferite în ceea ce privește sprijinul acordat copiilor în învățare. Cu toate acestea, aceste cifre ne arată că efortul și implicarea părinților în educația copiilor sunt aspecte valoroase în întreaga lume, indiferent de timpul exact petrecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment

DC Media Group Audience
pixel