Ce semnifică prenumele Carina?

Data actualizării: | Data publicării:
Ce semnifică prenumele Carina / FOTO: freepik.com@teksomolika
Ce semnifică prenumele Carina / FOTO: freepik.com@teksomolika

Dacă urmează să ai o fetiță și nu te-ai decis încă asupra numelui pe care-l va purta, iată care este semnificația numelui Carina



Numele Carina emană o aură de eleganță și mister. Cu origini latinești și grecești, acest nume are o încărcătură semnificativă și o istorie bogată. În latină, "Carina" este adesea asociată cu ideea de "dragoste" sau "iubire", în timp ce în greacă poate fi interpretată ca "cea care aduce bucurie" sau "cea care luminează". Acest nume poartă cu sine o forță subtilă și o feminitate delicată, fiind o alegere populară pentru femei care caută să-și exprime frumusețea interioară și puterea interioară.

Este un nume deosebit de popular în Italia și în țările nordice, unde a fost contopit cu Catarina, apărând astfel și numele de Cătălina.  

În Spania a fost la modă în anii 1970 datorită cântăreței Karina. De asemenea, este și un nume sfânt, sărbătorindu-se la 7 noiembrie în cinstea Sfintei Carina, o martiră din secolul al IV-lea.

În diferite limbi și culturi, Carina poate avea variante și adaptări. De exemplu, în germană ca Karina și în suedeză ca Karina. Carina este, de asemenea, numele unei constelații din emisfera sudică care reprezintă chila unei nave. Aceasta face parte din constelația antică Argo Navis, care reprezenta nava Argonauților din mitologia greacă. Relația sa cu constelația stelară și sunetul său suav fac din Carina un nume foarte popular în zilele noastre. 

Nume feminin provine din grecescul "Xrino" (grațios) și latinescul „Carus" (dragă). Numele o onorează pe Sfânta Carina, care și-a transformat casa într-un fel de spital pentru a-i ajuta pe cei bolnavi și pe cei mai nevoiași, din păcate a fost ucisă de un împărat al vremii. Carina poate proveni și din numele scandinav Karin, care se traduce prin "pur".

Înzestrată cu o aptitudine specială pentru profesiile care necesită angajament și încredere, Carina este o iubitoare de literatură și de arte frumoase. 

Citește și „Semnificația numelui Maria”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel