Cele mai frumoase citate despre sarcină: ”Singura ocazie de a colabora cu Dumnezeu pentru a crea o minune”

Data publicării:
Fotografie de la Matilda Wormwood/Pexels
Fotografie de la Matilda Wormwood/Pexels

Când o femeie este însărcinată, ea experimentează adesea emoții și senzații greu de exprimat în cuvinte. Iată cele mai frumoase fraze despre sarcină scrise de poeți, scriitori și cântăreți, pentru a le dedica prietenilor, surorilor și cunoștințelor însărcinate.



Sarcina este o perioadă intensă de mari schimbări pentru fiecare femeie, care va experimenta emoții unice și de nedescris.

Tocmai din acest motiv scriitori, poeți, autori și mulți oameni celebri au reflectat asupra acestei teme, scriind câteva dintre cele mai frumoase  fraze despre sarcină, de dedicat.

Le-am adunat pe cele mai frumoase, pentru a spune sau a scrie unei prietene, unei surori, unei colege sau unei cunoștințe însărcinate. Să le vedem pe toate.

Fraze despre sarcină ale unor autori celebri

„Nicio stare nu este atât de asemănătoare cu nebunia, pe de o parte, și cu divinul pe de altă parte, ca a fi însărcinată. Mama este dublată, apoi împărțită în jumătate și nu va mai fi niciodată întreagă”.
(Erica Jong)

”Cea mai puternică legătură care ne unește de femei este cea a maternității.”
(Iginio Ugo Tarchetti)

”Copilul își sună mama și o întreabă: „De unde am venit? De unde m-ai luat?” Mama ascultă, plânge și zâmbește în timp ce își îmbrățișează copilul la piept: „Ai fost o dorință în inima mea”.
(Tagore)

”Când ești însărcinată, nu te poți gândi la altceva decât să-ți recuperezi corpul. Dar după ce naști îți dai seama că cea mai mare parte din tine se află acum undeva în afară, supus tuturor pericolelor și tuturor disparițiilor. Așa că îți petreci tot restul vieții încercând să-ți dai seama cum să o ții suficient de aproape pentru a o mângâia. Iată cel mai ciudat lucru despre a fi mamă: îți dai seama cât de mult ți-a fost dor de un copil în momentul în care ai unul.”
(Jodi Picoult)

”Copilul începe în noi cu mult înainte de începerea lui. Sunt sarcini care durează ani de speranță, eternități de disperare.”
(Marina Tsvetaeva)

”De obicei susțin că femeile însărcinate nu ar trebui să citească cărți despre sarcină și naștere. Timpul lor este prea prețios. Ar trebui, mai degrabă, să privească luna și să cânte copilului lor în pântece.”
(Michel Odent)

”Să facem din sarcină o ocazie în care ne apreciem corpul feminin.”
(Merete Leonhardt)

”Copiii sunt fragmente de praf de stele suflate de Norocoasă este femeia care cunoaște durerile nașterii pentru că a ținut o stea în interiorul ei.”
(Larry Barretto)

”Totul într-o femeie este o enigmă, dar totul într-o femeie are o soluție: aceasta se numește sarcină.”
(Friedrich Wilhelm Nietzsche)

„Nu venim din stele sau flori, ci din laptele matern. Am supraviețuit datorită compasiunii și grijii umane a mamei noastre. Aceasta este natura noastră principală.”
(Dalai Lama)

”Dacă m-aș întoarce, în loc să aștept cu nerăbdare sfârșitul celor nouă luni de sarcină, mi-ar fi plăcut fiecare clipă din ea, conștientă de faptul că lucrul minunat care trăia în mine era singura mea ocazie de a colabora cu Dumnezeu pentru a crea o minune.”
(Erma Bombeck)

”Când te-ai mișcat, m-am simțit cuprinsă de o pasiune și de un sentiment de protecție sălbatică. Noi suntem unul. Nimic, nici măcar moartea, nu poate schimba asta.”
(Suzanne Finnamore)

”Nicio femeie nu se poate defini liberă dacă nu-și deține și nu-și controlează propriul corp. Nicio femeie nu se poate defini liberă până când nu alege în mod conștient dacă vrea sau nu să fie mamă.”
(Margaret Sanger)

”Nu poți înțelege viața până nu crește în tine.”
(Sandra Chami Kassis)

”Când o femeie are douăzeci de ani, un copil o deformează; când are treizeci de ani, o păstrează; când are patruzeci de ani o întinerește.”
(Leon Blum)

”Pântecele care ne găzduiește este prima „școală” de comunicare, alcătuită din ascultare și contact corporal, unde începem să ne familiarizăm cu lumea exterioară într-un mediu protejat și cu sunetul liniştitor al bătăilor inimii mamei.”
(Papa Francisc)

”Nașterea unui copil este o experiență atât de profundă și misterioasă, încât numai ea poate oferi femeilor suficientă cunoaștere a adevărului.”
(Banana Yoshimoto)

”Sarcina m-a făcut să înțeleg care este adevărata mea relație cu corpul meu.”
(Amy Adams)

”A fi mamă este cea mai mare bucurie din lume, dar aduce și probleme, epuizare, durere. Nimic din lume nu te va face vreodată mai fericit sau mai trist, mai mândru sau mai obosit. Pentru că nimic nu este la fel de complicat ca să ajuți o persoană să-și dezvolte individualitatea, în timp ce tu încă te lupți să o menții pe a ta.”
(Marguerite Kelly)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel