Cele mai frumoase nume de fete din Biblie

Data publicării:
Fotografie de la Tatiana Syrikova/ Pexels
Fotografie de la Tatiana Syrikova/ Pexels

Eva, Maria, Anna și mulți alții. Biblia este plină de nume frumoase de dat copiilor.Numele unei persoane ar trebui să reflecte personalitatea acesteia. Alegerea unui nume este o responsabilitate uriașă pentru părinții copilului și din acest motiv este important să vă puneți câteva întrebări înainte de a vă decide.

În aceste zile auzim cu adevărat tot felul de nume: nume preluate din lumea divertismentului, de la copiii VIP-urilor, din seriale și cărți.

Uneori ești nevoit să te conformezi și cu dorința bunicilor de a-și impune propriul nume, poți alege mai liber. Deci, cum să faci să găsești cel mai potrivit și cel mai frumos nume?

Evaluarea frumuseții unui nume este subiectivă și poate varia în funcție de cultură, perioadă istorică și alte influențe. Iată câteva nume de fete din Biblie care sunt considerate frumoase de mulți:

Abigail – înseamnă “bucuria tatălui” sau “tatăl meu este bucurie”; este o femeie inteligentă și frumoasă din Vechiul Testament care a devenit soția regelui David după ce și-a pierdut soțul.


Abishag – este numele dat unei femei tinere care a fost adusă la împăratul David pentru a-l încălzi și a-l îngriji în ultimele zile ale vieții sale.


Adina – înseamnă “delicată” sau “rafinată”. În Biblie, Adina este menționat ca fiind unul dintre cei 30 de războinici curajoși din armata regelui David. În prezent, numele Adina este folosit atât pentru băieți, cât și pentru fete, dar este mai comun ca nume de fată. Este un nume scurt, dar puternic, cu o conotație de fragilitate și eleganță.

Ana (Hannah) – numele înseamnă “plină de har”; este mama profetului Samuel și este cunoscută pentru că a fost o femeie credincioasă.

Bathsheba – numele înseamnă “fiica jurământului”; este soția lui Uriah unul dintre oamenii lui David și este cunoscută pentru aventura sa cu regele David.

Deborah (Debora) – înseamnă “albină”; este numele dat unei femei care a fost profetă și judecător al Israelului.

Delilah – înseamnă “înfrumusețată” sau “seducătoare”; este numele dat unei femei filistine care a fost iubita lui Samson și care l-a trădat.

Esther – înseamnă “stea”; este numele dat unei femei evreice care a devenit regina Persiei și a salvat poporul său de la distrugere. Ester – este varianta germană a numelui biblic Esther și este un nume popular în Europa.

Eva – numele înseamnă “viață”; este soția lui Adam și este considerată mama tuturor oamenilor conform tradiției biblice.

Hulda – înseamnă “pisică”; este numele dat unei proorocițe din Vechiul Testament care a făcut parte din curtea regelui Iosia.

Jael (Iael) – înseamnă “capră de munte”; este numele dat unei femei care a ajutat la eliberarea poporului lui Dumnezeu prin uciderea generalului Canaanit Sisera.

2. Fotografie... (pexels-j-carter-53083-713959_25185100.jpg)

Fotografie de la J carter/ Pexels

Joanna – înseamnă “grație a Domnului”; este numele dat unei femei care a fost una dintre discipolii lui Iisus și a fost martora învierea sa.

Junia – înseamnă “tânără”; este numele dat unei femei menționate de apostolul Pavel în scrisorile sale care era una dintre apostolii lui Hristos.

Lea – numele înseamnă “vacă sălbatică”; în Biblie, Lea este cunoscută pentru că a fost soția lui Iacob și mama a șase dintre cei doisprezece fii ai săi. Acești fii au devenit strămoșii a șase dintre cele douăsprezece triburi ale lui Israel.

Lydia – înseamnă “ceea ce este din Lydia”; este numele dat unei femei care a fost o vânzătoare de purpură din Philippi și care a devenit una dintre primele creștine convertite în Europa.

Magdalena – înseamnă “din Magdala”; este numele dat unei femei care a fost vindecată de Isus și care a devenit una dintre discipolele sale.

Maria – înseamnă “iubită de Dumnezeu”. Acest nume apare frecvent în Biblie, fiind purtat de mai multe personaje, inclusiv mama lui Isus. Este unul dintre cele mai populare nume din lume.

Martha – înseamnă “domnul este bun”; este numele dat surorii lui Lazăr și a lui Maria care au fost prieteni apropiați ai lui Isus.

Michal – înseamnă “ca un râu”; este numele dat fiicei lui Saul care a fost căsătorită cu David.

Miriam – numele înseamnă “amărăciune” sau “întristare”; este sora mai mare a lui Moise și a lui Aaron și este cunoscută pentru că a cântat imnuri de laudă în timpul ieșirii evreilor din Egipt și pentru că a fost profetesa lui Dumnezeu.

Naomi – înseamnă “plină de grație”; este numele dat soacrei lui Rut care a fost un exemplu de credință și loialitate.

Phoebe – înseamnă “luminos”; este numele dat unei femei care a fost diacon în biserica din Cenchreae și care a fost menționată de apostolul Pavel în scrisorile sale.

Priscilla (Priscila) – înseamnă “înainte de a fi văzută”; este numele dat unei femei care a fost un lider al bisericii primare și care a ajutat la convertirea apostolului Pavel.

Rahela –  este numele dat celei de-a doua soții a lui Iacov și mama lui Iosif și a lui Veniamin.

Rebeca –  Rebeca este o figură importantă din Biblie, fiind soția lui Isaac și mama lui Iacob și a lui Esau. Este cunoscută pentru că a intervenit în planurile lui Dumnezeu pentru a-l face pe fiul său Iacob să primească binecuvântarea tatălui său.

Ruth – înseamnă “prietenie” sau “companie”; este numele dat unei femei care a fost strămoașa regelui David.

Salomeea (Salome) – înseamnă “pace”; este numele dat unei femei care a fost una dintre primele care a vizitat mormântul lui Isus după învierea sa.

Sara – numele înseamnă “prințesă”; este soția lui Avraam și este cunoscută pentru credința sa puternică în Dumnezeu și pentru faptul că a dat naștere fiului lui Avraam, Isaac, la o vârstă înaintată.

Susana – înseamnă “crin”; este numele dat unei femei care a fost una dintre femeile care l-au susținut pe Isus și pe ucenicii săi.

Tabita – înseamnă “gazelă” sau “caprioară”; este numele dat unei femei care a fost reînviată de către Petru în Ierusalim. Acest eveniment a fost unul dintre miracolele care au ajutat la răspândirea creștinismului în lume. Era o femeie credincioasă și dăruia mult din timpul ei liber pentru a face haine pentru cei săraci.

Acestea sunt doar câteva dintre numele de fete din Biblie care sunt considerate frumoase. Există multe alte nume frumoase și semnificative care apar în Biblie, iar alegerea unui nume depinde de gusturile și preferințele personale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi

DC Media Group Audience
pixel