Cele mai frumoase nume feminine de origine greacă: Oferă-i fiicei tale un nume mitic

Data publicării:
Fotografie de la Kseniya Mazaeva/ Pexels
Fotografie de la Kseniya Mazaeva/ Pexels

Majoritatea numelor feminine de origine greacă se referă la eroine și divinități. Deci, de ce să nu-i dai fiicei tale un nume literal mitic?



Dacă există o civilizație pe pământ care a avut o influență notabilă asupra umanității, aceasta a fost, fără îndoială, cea greacă.

Cu filozofia și cunoștințele vaste, grecii au schimbat radical viața popoarelor pe care le dominau, dar și a altor imperii, precum cel roman.

Având în vedere marea importanță a acestei populații de o mie de ani, de ce să nu luăm în considerare câteva nume feminine de origine greacă?

Din Grecia provin majoritatea limbilor și numelor nu numai pentru a identifica o persoană, ci și pentru a o face nemuritoare. Acesta este motivul pentru care astăzi putem găsi mai multe nume feminine de origine greacă.  

Importanța de a ști cum să alegeți numele potrivit 

Evident că numele fetiței tale trebuie să fie bine gândit. Lista numelor feminine de origine greacă din care să alegi este foarte mare, așa că fă-ți timp și descoperă semnificația lor, astfel încât pe viitor le poți explica fetițelor tale ce reprezintă numele lor.

În acest sens, va fi important să ne adâncim puțin în cultura greacă pentru a cunoaște originea și semnificația unora dintre denumirile sale. Alegerea unui nume nu este doar o chestiune de identitate, ci și de sentiment.

2. -imagine fara descriere- (pexels-jessica-lewis-f09fa68b-thepaintedsquare-189860_54101800.jpg)

Foto: Jessica Lewis/ Pexels

Numele și semnificația lui

Dacă alegeți unul dintre următoarele nume feminine de origine greacă, luați în considerare că semnificația lui se referă la mitologia acestui popor. Cu siguranță vei dori să dai importanță mesajului pe care îl conține, cu atât mai mult dacă vrei, într-un fel sau altul, fetițele tale să se simtă reprezentate de acest sens.

Adara:  Sensul ei exprimă frumusețea și o descrie pe femeia care o poartă ca fiind frumoasă și foarte sensibilă.

Eileen: Acest nume înseamnă splendoarea soarelui și este strâns legat de elementele mistice ale naturii, care pentru greci reprezentau elemente divine.

Briseis:  Nume care face aluzie la miticul război troian. Briseis a fost o frumoasă preoteasă a lui Apollo.

Chloe: Înseamnă „iarbă fragedă și fertilă”; a fost epitetul zeiței Demeter și unul dintre cele mai prestigioase nume din Grecia Antică.

Electra: Înseamnă „strălucitor” și o face pe femeia care o poartă să strălucească cu propria ei lumină.

Gemina: Nume care înseamnă „dublu” și care se referă la zodia Gemeni, un element încă foarte înrădăcinat în poporul grec de astăzi.

Armonia:  Exprimă armonie și a fost numele ales pentru fetițele care s-au dovedit a fi iubitoare de muzică.

Eliana:  Acest nume înseamnă lumină și descrie o personalitate veselă și fericită.

Karen:  Desemnează o femeie care inspiră puritate, bunătate și transparență în felul ei de a face lucrurile.

Madelia: Acest nume se referă la un turn înalt; probabil că are legătură cu aspecte defensive, de exemplu zidurile unui oraș.

Arianna: Fiica Regelui Cretei, Minos, numele înseamnă cinstit, sacru și pur, cast, pur.

Selene: Etimologia acestui nume se referă la lună; este legat de dimensiunea mistică și de misterul nopții.

Calliope: Înseamnă „cu vocea frumoasă”, de fapt în mitologia greacă Calliope este muza poeziei epice.

Aura: Era o nimfă din mitologia greacă, iar numele înseamnă „rapid ca briza mării”.

V-am prezentat doar câteva nume feminine de origine greacă. După cum puteți vedea, în general, în pronunție, au o anumită asemănare cu numele comune înlimba română, iar acest lucru se datorează faptului că multe limbi derivă din cea greacă.

Grecii credeau în multe zeități și creau o aură divină între elementele naturale și imaginația lor; divinități cărora le atribuiau sentimente și caracteristici umane.

Fetițele tale vor putea să dezvolte personalități care vor fi la înălțimea semnificației numelor lor importante. Acesta este cu siguranță un stimulent suplimentar pentru a alege un nume feminin de origine greacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel