Cine sunt mătușile PANK și cum a apărut această nouă mișcare?

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Maryia Plashchynskaya/ Pexels
Fotografie de la Maryia Plashchynskaya/ Pexels

Toată lumea a întâlnit-o vreodată pe mătușa aceea care își adoră nepoatele și nepoții și îi îngrijește de parcă ar fi ai ei, dar nu vrea să aibă copii. Ei bine, termenul PANK este alcătuit din acronimul pentru Professional Aunt No Kids.



Există un grup special de femei care, deși nu au neapărat proprii copii, și-au luat responsabilitatea de a influența, iubi și îndruma copiii. Este vorba despre femeile cunoscute drept mătușile copiilor. Iată ce rol au mătușile PANK în viața copiilor!

Acest neologism a fost creat de Melanie Notkin în 2008. Este o specialistă canadiană în marketing, singură și fără copii, care a vrut să se refere la femeile care nu vor să aibă copii. Oricum, am vrut să afirm că acesta a fost un grup demografic cheie în societatea de astăzi.

Caracteristicile mătușilor PANK

Potrivit datelor culese în studiul realizat de o agenție de comunicare ,una din cinci femei americane cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani este PANK. Adică reprezintă un procent semnificativ din populație.

În plus, cercetările publicate surprind unele dintre calitățile distinctive ale mătușilor PANK. Dintre acestea se remarcă următoarele:

- Au un stil de viață atractiv. Majoritatea dintre ele au locuri de muncă cu normă întreagă, iar veniturile lor sunt investite în îmbunătățirea calității vieții.

- Ajută economic la creșterea nepoților lor. De altfel, în America se estimează că mișcarea PANK cheltuiește 9 miliarde de dolari pe achiziții pentru nepoți.

- Sunt un exemplu și o sursă de sfaturi pentru nepoți. Îi sfătuiesc corect pe copii
Există situații în care copiii și adolescenții nu vor să împărtășească anumite lucruri cu părinții. La acea vârstă, este aproape imposibil să îți imaginezi că mama și tata au fost și ei tineri. Dacă un copil are nevoie de sfaturi sau îndrumări, mătușile sunt mai mult decât dispuse să îl asculte și să-i păstreze secretul.

- Sunt fericite în rolul lor de mătuși.

- Sunt interesate să învețe cum să aibă grijă de nepoții lor.

- Ele aparțin generației digitale și se află în fruntea curbei consumului de internet.

- Sunt mereu dispuse să sărbătorească.

- Fac adunările de familie mai tolerabile.

- Încalcă adesea regulile, dar doar puțin.

- Sunt dădacele perfecte. Dacă se întâmplă ca părinții să aibă nevoie de cineva care să aibă grijă de copii atunci când sunt plecați, pot conta adesea pe o mătușă PANK care să îi ajute.

- Oferă o perspectivă diferită asupra vieții. Atunci când crești, perspectiva ta asupra vieții se formează în mare măsură pe opiniile și pe ceea ce cred părinții tăi. Aceștia îți prezintă lumea, modul în care să interacționezi cu mediul înconjurător și cum să te conectezi cu ceilalți. Cu toate acestea, atunci când un copil își petrece timpul cu mătușa sa, începe să perceapă și o altă perspectivă asupra lumii. Iar acest lucru poate contribui la încurajarea dezvoltării sănătoase.

Acum că știi ce sunt mătușile PANK, te simți și tu identificată?

Acum că știi acest termen pentru femeile care nu vor să aibă copii, s-ar putea să te simți identificat cu modul lor de viață. Poate ți-ai dat seama că îndeplinești toate sau unele dintre caracteristicile unei mătuși PANK. Dacă da, ar trebui să fii mândră.

Pe de altă parte, cum rămâne cu unchii care își adoră nepoții, dar care nici ei nu vor să fie părinți? Ei bine, și ei fac parte dintr-un sector important al populației și au fost numiți PUNK (Professional Uncle No Kids ).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel