Copiii, piloţi de raliu la 12 ani. Vali Porcişteanu: „Să conduci maşini la viteza aia la vârsta aia e ceva incredibil”

Data publicării:
Copiii, piloţi de raliu la 12 ani. Vali Porcişteanu: „Să conduci maşini la viteza aia la vârsta aia e ceva incredibil” / FOTO: freepik.com @EyeEm
EXCLUSIV
Copiii, piloţi de raliu la 12 ani. Vali Porcişteanu: „Să conduci maşini la viteza aia la vârsta aia e ceva incredibil” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Valentin Porcișteanu, pilot din Campionatul Național de Raliuri al României, a explicat, în exclusivitate pentru DC Sport, care este problema cu tinerii piloți din ziua de astăzi.



„Reglementările s-au schimbat. Avem foarte mulţi copii în ziua de astăzi. Conduc maşini la 11-12-13 ani. Să conduci maşini la viteza aia la vârsta aia e ceva incredibil. În anii 2000, la început, trebuia să ai permis de conducere, să ai un an vechime şi să faci o şcoală de pilotaj. Lucrurile se menţin şi astăzi pe partea de şcolarizare, dar sunt anumite lucruri schimbate, la modul că poţi concura în anumite competiţii fără să ai permis de conducere. Ceea ce pentru unii nu sună, poate, normal”, a declarat Vali Porcişteanu la DC Sport. 



Vali Porcişteanu: „Vedem un lucru pe care piloţii din generaţia telefoanelor nu îl înţeleg”



„Uitându-ne la raliu, vedem un lucru pe care piloţii din generaţia telefoanelor nu îl înţeleg. Îi văd, vin la cursuri de pilotaj, spun că vor cariera asta. Eu le spun că nu e ca pe instagram, nu câştigi bani cum visează ei (...) Dacă te duci acum la un sponsor şi îi spui că vrei să participi, îţi cere să îi arăţi ceva din trecutul tău. Dacă nu ai... Ai nevoie de o pornire, un start. Aceşti viitori piloţi care spun că le place fac cursul de pilotaj nu au fost niciodată la nicio cursă, nu cunosc niciun pilot, nu au habar de istoria sportului ăsta. Nu ştiu de Colin McRae, nimic, e zero. Nouă aşa ne venea dragul de raliu, mergeam acolo, simţeam totul, îl admiram pe Titi Aur”, a mai spus pilotul.

Citește continuarea pe DCSport.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel