Copil greu de abordat: Fă-l să se simtă special cu aceste 4 tactici

Data publicării:
Fotografie de la Sofatutor/ Pexels
Fotografie de la Sofatutor/ Pexels

Nu numai în calitate de părinți, dar și în calitate de prieteni, ne-am confruntat deseori cu cel puțin un caz în care copilul părea imposibil de abordat, acesta arătând timiditate și fiind rezervat și distant în a interacționa cu noi. În acest articol vă vom arăta care sunt acele 4 obiceiuri care ne vor ajuta să rupem gheața și să apropiem un copil de noi.



Greu de abordat, comportament ezitant și o răceală care se interpune între noi și copil. Cum să depășim această situație fără a deranja, fără a fi intruziv și enervant de sâcâitor în lupta noastră de a câștiga atenția unui copil? Răspunsul este simplu: fă-l să se simtă special atunci când ești în preajma lui. Dar cum?

Iată care sunt cele 4 obiceiuri, sau mai bine spus tactici, pentru a câștiga atenția unui copil indiferent dacă ești părintele acestuia sau un prieten.

1. Mențineți contactul vizual

Ai putea crede că este suficient să asculți ceea ce spune copilul tău pentru a înțelege ce vrea să-ți spună. Nu este asa. Unul dintre gesturile pentru a face un copil să se simtă special este să te oprești o clipă și să-l privești în ochi.

Acest lucru îl face să știe că îi acordați serios atenție. Poate că nu o analizează așa, dar emoțional este foarte important pentru el. Puteți profita de ocazie pentru a-i adresa câteva întrebări despre ceea ce tocmai a spus.

2. -imagine fara descriere- (pexels-tatiana-syrikova-3933072_47941700.jpg)

Foto: Tatiana Syrikova/ Pexels

Astfel el va vedea că ești atent la ceea ce spune și face. Dacă ești ocupat când vorbește cu tine, spune-i să aștepte un moment și să-i acorde toată atenția ta cât mai curând posibil. Această atitudine nu numai că îl va face să se simtă special, dar va îmbunătăți și comunicarea dintre voi.

Dacă copilul este foarte mic și nu vorbește încă, contactul vizual devine mai important. Va încerca să se exprime și este esențial să-l urmărești. În timpul jocurilor și meselor, nu rata ocazia de a-l privi în ochi.

2. Găsește un moment doar pentru el

O altă atitudine care face un copil să se simtă special este să-i aloci timp pentru a fi alături de el fără întreruperi. Nu este nevoie să petreci o zi întreagă, pentru el va fi suficient să știe că îi dedici o anumită perioadă de timp exclusiv lui.

Dacă ești părinte, citește-i o poveste înainte să adoarmă sau faceți o plimbare în parc în fiecare zi după prânz, joacă-te 10 minute cu el după muncă.

Dacă ești prieten sau rudă, oferă-i 10 minute din vizita ta, 10 minute care să fie exclusiv dedicate lui: întreabă-l cum se simte, ce a mai făcut, ce s-a mai întâmplat în filmul lui preferat, etc...

3.  Întrebați copilul ce îl interesează

Ca adulți, ar trebui să vorbim continuu cu copiii și să rezolvăm îndoielile pe care le au. A face un copil să se simtă special înseamnă să te interesezi de lumea lui: să-i pui întrebări despre ceea ce îl îngrijorează, îl interesează și îl sperie.

3. -imagine fara descriere- (pexels-tatiana-syrikova-3933065_12709800.jpg)

Foto: Tatiana Syrikova/ Pexels

Nu întrebați cum a mers școala și nu vă mulțumiți cu un „Bine”. Mergi mai departe: întreabă-l dacă are întrebări, dacă se simte bine, dacă îl deranjează ceva. Aceasta este o modalitate grozavă de a construi o legătură de încredere între voi.

4. Iubește lucrurile pe care el le iubește

Știm deja că ursulețul cu care dorm în fiecare noapte nu are același efect asupra ta ca și asupra lui. Totuși, arată-ți interesul pentru animalul lui de pluș.

Să arăți că ai dragoste sau afecțiune pentru aceleași lucruri îl va face să se simtă important pentru tine. 

Ascultă-l cu entuziasm dacă îți vorbește despre castelul lui de nisip sau noua lui carte de colorat. Împărtășește-i câteva dintre hobby-urile sale pentru a-l face să se simtă în largul lui.

Adoptă aceste patru atitudini în viața de zi cu zi pentru a face un copil să se simtă special. Sunt ușor de aplicat, iar rezultatele includ o bună comunicare, o mai bună înțelegere și un copil mai încrezător. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel